Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uruguajčania obkľúčili Nemca ako supy. FIFA je vždy proti nám, prskal Suárez

Uruguajskí futbalisti sa napriek piatkovému triumfu nad Ghanou 2:0 so šampionátom v Katare rozlúčili a prvýkrát z uplynulých štyroch MS nepostúpil zo skupiny.

03.12.2022 11:36
Uruguaj Foto: ,
Uruguajskí futbalisti sa hnevajú na rozhodcu Daniela Sieberta v zápase s Ghanou.
debata (1)

Zápas rozhodol dvoma gólmi počas prvého polčasu Giorgian De Arrascaeta, na oboch sa podieľal 35-ročný Luis Suárez. Toho vystriedal v 66. minúte Edinson Cavani a keď sa dozvedel, že sa Kórejčania dostali do vedenia nad Portugalskom, dopozeral zápas v slzách na lavičke.

Pri vyrovnanom bodovom i gólovom konte rozhodol v ich neprospech nižší počet presných zásahov v porovnaní s Kórejskou republikou (2:4).

Po záverečnom hvizde hráči „La Celeste“ ešte slovne napádali hlavného rozhodcu Daniela Sieberta z Nemecka, ktorý podľa nich neodpískal niektoré sporné zákroky v ich prospech.

Emócie záverečných zápasov skupín na MS vo futbale Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Nemecký rozhodca Daniel Siebert čelí hnevu...

„Osemdesiat minút sme postupovali a mali sme niekoľko šancí na strelenie tretieho gólu,“ skonštatoval tréner Diego Alonso.

Ten sa vrátil k prehre s Portugalskom v skupine, keď Uruguajčania inkasovali druhý gól v závere z penalty.

„FIFA nám po stretnutí oznámila, že penalta bola nariadená chybne. Tu vidíte, čo spôsobila. Tím urobil maximum, namiesto postupu však zostáva pachuť,“ doplnil tréner.

Juhoamerický tím žiadal dva pokutové kopy, no neúspešne. „FIFA stojí vždy proti Uruguaju. Cítime obrovský smútok a sklamanie. Dali sme do toho všetko, skoro tomu ani nemôžem uveriť,“ uviedol Suárez.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

Stredobodom pozornosti bol pred zápasom aj po ňom, na adresu skúseného útočníka sa ozýval piskot ghanského publika. Bolo to pre jeho neslávne známu ruku vo štvrťfinále MS v roku 2010, ktorá pomohla vyradiť Ghanu.

Poriadne nazlostený bol v piatok aj ďalší hviezdny Uruguajčan Cavani. Po odchode z ihriska zhodil na zem stojan s obrazovkou pre rozhodcu:

Obranca afrického tímu Daniel Amartey po zápase povedal, že sa chcel uistiť, že Uruguaj tiež skončil. Tréner Otto Addo trval na tom, že sa nechcel pomstiť Suárezovi za udalosti z roku 2010.

Ghana sa tak nepriblížila k svojmu najväčšiemu úspechu na pôde MS, ktorým bolo práve štvrťfinále v roku 2010 v Juhoafrickej republike.

Katar Futbal MS2022 H Južná Kórea Portugalsko Čítajte viac Ďalší triler, Uruguaju chýbal gól. Po obrate s Portugalskom postupujú Kórejčania!

„Najviac bolí, že sme mimo, nezáleží na tom proti komu sme hrali. Viem, že verejnosť sa snažila o pomstu, ale ja si to nemyslím a povedal som hráčom, aby takto neuvažovali. Snažili sme sa uspieť v tomto zápase,“ povedal kouč Addo.

Ten potvrdil, že odchádza zo svojho postu podľa plánu, aby sa mohol sústrediť na svoju prácu v bundesligovej Borussii Dortmund, kde pracuje ako tréner talentov.

Hviezdni veteráni pred rokmi a na MS 2022 Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi (Argentína, v Katare 5. účasť na...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #uruguajskí futbalisti #MS vo futbale 2022 #Katar 2022 #ghanskí futbalisti