Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ide im o všetko. Bulvár narobil v srbskom tíme poriadnu galibu

Deň D. Na majstrovstvách sveta vo futbale sa rozdajú posledné osemfinálové miestenky. A hoci nie je v ideálnej pozícii, jedna z nich môže napokon patriť aj Srbsku.

02.12.2022 10:00
Dušan Vlahovič Foto:
Dušan Vlahovič počas prípravy na posledný zápas v skupine na MS 2022.
debata

Stačí, ak v dnešnom zápase, ktorý od 20.00 budeme sledovať naživo, zdolá silné Švajčiarsko.

Náročná úloha, lebo v Katare sa v doterajšom priebehu ukazujú v lepšom svetle Helvéti. Navyše, Srbi riešia aj jeden nefutbalový problém.

Ich hviezda Dušan Vlahovič pár dní pred zápasom venoval viac energiu množiacim sa klebetám ako samotnému futbalu. Útočník Juventusu Turín sa rozhodol rozptýliť obvinenia, že mal pomer s manželkou Predraga Rajkoviča, spoluhráča z národného tímu.

Katar 2022 Dávame do pozornosti Víťazi a porazení. Tabuľky MS vo futbale

Pochopiteľne, situácia vrhá zlé svetlo na srbský reprezentačný výber a pred duelom proti Švajčiarsku neprispieva k tímovej pohode.

Práve preto prišiel Vlahovič, ktorý v doterajšom priebehu MS odohral iba 24 minút, na tlačovú konferenciu a odštartoval ju v netradičnom štý­le.

„Je mi ľúto, že musím takto začať tlačovú konferenciu na majstrovstvách sveta, ale potrebujem o tom hovoriť, pretože ide o moje meno,“ povedal elitný kanonier zo Serie A.

„To, o čom všetci čítame a počujeme, nie je potrebné ani komentovať, je to niečo také absurdné,“ pokračoval.

740505333 Čítajte viac Goffa: Ak Európa propaguje inakosť, nech rešpektuje, že aj Katar je iný

S pikantnou informáciou vyrukovali srbské bulvárne médiá pár hodín po tom, ako ich reprezentácia remizovala s Kamerunom 3:3. Absencia Vlahoviča v základnej zostave bola vraj dôsledkom prevaleného škandálu v národnom tíme. Hviezda však všetko poprela.

„Títo ľudia sa zjavne nudia a nemajú nič lepšie na práci. Sú frustrovaní alebo nahnevaní, ale práca proti záujmom národnému tímu je momentálne ich hlavnou úlohou. My sme však jednotnejší ako kedykoľvek predtým a atmosféra v mužstve nikdy nebola lepšia,“ odkázal Vlahovič domov do Belehradu.

„Tieto príbehy sú smiešne, musím však chrániť svoje meno i svoju integritu, v prípade potreby podniknem aj právne kroky,“ dodal.

robotník, Katar Čítajte viac Dvaja mŕtvi za minútu futbalu. Katar hostí krvavý mundial

Srbi majú v tabuľke G-skupiny zatiaľ jediný bod, Švajčiarsko tri. Pre mužstvo Dragana Stojkoviča to znamená, že ak chce postúpiť, musí bezpodmienečne vyhrať. Situáciu môže zamotať aj Kamerun, ktorý v rovnakom čase vyzve Brazíliu. Favorita tohtoročných MS by však musel zdolať.

Srbsko a Švajčiarsko na seba narazili aj na MS 2018 v Rusku. Zápas vtedy vzbudil obrovský rozruch, keďže Švajčiarsko vyhralo 2:1 po góloch Granita Xhaku a Xherdana Shaqiriho – obaja sú pôvodom kosovskí Albánci.

Hráči si vtedy po góloch skrížili ruky na prsiach, čím pripomenuli orla s dvoma hlavami na albánskej vlajke.

Krásna snúbenica lídra srbskej reprezentácie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V Srbsku vyštudovala medicínu a pracuje ako...
debata chyba
Viac na túto tému: #srbskí futbalisti #Katar 2022 #Dušan Vlahovič