Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo si na záver skupiny možno nezahrá. Portugalci prišli o obrancu PSG

Portugalskí futbalisti si síce zabezpečili postup do osemfinále majstrovstiev sveta v Katare už po dvoch zápasov, záverečné vystúpenie v základnej H-skupine však rozhodne nechcú vypustiť.

01.12.2022 16:40 , aktualizované: 18:26
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Fanúšik Portugalska s podobizňou Cristiana Ronalda na hlave.
debata

Namiesto šetrenia síl pred vyraďovacou časťou plánujú v piatkovom stretnutí proti výberu Kórejskej republiky hrať naplno, aby si zaistili víťazstvo v skupine.

To by Portugalčanom mohlo priniesť menšiu výhodu v ďalšom priebehu – v osemfinále by sa mohli vyhnúť Brazílčanom.

"Ak by sme sa mali postaviť proti sebe, bol by to zápas dvoch skvelých mužstiev. Naším prianím a určite aj želaním Brazílie je, aby sme sa stretli neskôr,“ vyhlásil tréner portugalského tímu Fernando Santos.

Katar 2022 Dávame do pozornosti Víťazi a porazení. Tabuľky MS vo futbale

Ten po pondelkovom víťazstve nad výberom Uruguaja povedal, že v treťom stretnutí skupinovej časti neplánuje šetriť priveľa kľúčových hráčov, výnimkou môže byť kapitán a najlepší strelec portugalskej reprezentačnej histórie Cristiano Ronaldo.

Už 37-ročný útočník v stredu netrénoval a namiesto toho absolvoval tréning v posilňovni, čo mohlo naznačovať, že ho tréner Santos plánuje vynechať zo zostavy, aby bol lepšie pripravený na osemfinálový duel. V útoku by proti Kórejčanom v takom prípade mohli nastúpiť Goncalo Ramos alebo André Silva.

Santos však vo štvrtok hovoril, že Ronaldo bude trénovať a ak na tom bude fyzicky dostatočne dobre, postaví ho aj v piatkovom dueli proti ázijskému súperovi.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

"Ani neviem, či je šanca 50 na 50. Závisí to od našej prípravy. Dúfam, že bude môcť hrať,“ poznamenal Santos.

Kórejčania na postup potrebujú zvíťaziť a zároveň dúfať v priaznivý výsledok v zápase medzi výbermi Ghany a Uruguaja.

Duel bude mať špecifický nádych pre portugalského kouča Paula Benta, môže to byť jeho posledný zápas na lavičke juhokórejského mužstva. Deň pred stretnutím priznal, že bude spievať svoju národnú hymnu.

"Narodil som sa ako Portugalčan a ako Portugalčan aj zomriem. Som hrdý na to, že som z Portugalska,“ poznamenal 53-ročný rodák z Lisabonu, ktorý v rokoch 2010 – 2014 viedol aj reprezentačný tím svojej vlasti.

Lionel Messi, Lionel Scaloni Čítajte aj Messi, nie si náhodou Poliak? U susedov rozoberajú debatu na trávniku

Mendes si už v Katare nezahrá

Nuno Mendes už na MS v Katare pre zranenie stehna do hry nezasiahne, ale zostane s tímom v dejisku šampionátu.

Ľavý obranca Paríža Saint-Germain nehral v úvodnom zápase proti Ghane a s Uruguajom ho po 42 minútach vystriedal Raphael Guerreiro.

„Hráč utrpel v zápase svalové zranenie na ľavom stehne. Mendes zostane súčasťou tímu v Katare, kde začne s rekonvalescen­ciou,“ uvádza sa vo vyhlásení Portugalskej futbalovej asociácie (FPF), čo potvrdil aj tréner Fernando Santos:

„Chcel tu zostať s nami, čo skutočne odráža duch tímu a to, akí sme všetci jednotní. Mrzí ma, že nemôže hrať, ale mňa a ostatných v mužstve to musí povzbudiť v snahe nahradiť ho.“

Messi vs. Ronaldo? Futbalové osobnosti rozhodli Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Alex Ferguson – Cristiano Ronaldo. „Messi je...
debata chyba
Viac na túto tému: #portugalskí futbalisti #MS vo futbale 2022 #Katar 2022