Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi, nie si náhodou Poliak? U susedov rozoberajú debatu na trávniku

Argentínski futbalisti po úvodnej prehre s výberom Saudskej Arábie (1:2) zvládli ďalšie dva zápasy C-skupiny majstrovstiev sveta v Katare a postúpili do osemfinále z prvého miesta.

01.12.2022 12:53
Lionel Messi, Lionel Scaloni Foto: ,
Tréner Argentíny Lionel Scaloni sa rozpráva s kapitánom Lionelom Messim v zápase proti Poľsku.
debata (1)

Hviezdny útočník Lionel Messi síce v stredajšom dueli proti Poľsku (2:0) nepremenil pokutový kop a nevyužil ani ďalšie gólové šance, ale spoluhráči ho zastúpili.

Hráč francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain je rád, že sa úradujúci majster Južnej Ameriky prebral a ukázal svoju kvalitu.

„Teraz sa začína ďalší šampionát. Dúfame, že budeme pokračovať v tom, čo sme robili dnes. Som sklamaný z neúspešnej penalty, ale potom sme začali hrať ešte lepšie,“ povedal Messi, ktorý odohral 22. zápas na MS a stal sa rekordérom Argentíny.

Katar 2022 Dávame do pozornosti Kto, s kým a kedy? Kompletný program MS vo futbale

„Albicelestes“ nastúpi v sobotňajšom osemfinále proti Austrálii, ktorá obsadila 2. miesto v D-skupine za obhajcami titulu Francúzmi.

Argentínčania vstupovali do MS 2022 s 36-zápasovou víťaznou sériou, no prišla šokujúca prehra so Saudskoarabmi.

„Chceli sme sa revanšovať za ten zápas, lebo sme vedeli, že dokážeme hrať lepšie. Podarilo sa nám nájsť pokoj, ktorý sme potrebovali. Hrali sme ako tím a to nám dodáva sebavedomie,“ skonštatoval Alexis Mac Allister, ktorý strelil prvý z dvoch gólov do siete Poľska.

Robert Lewandowski a Lionel Messi Čítajte viac Messi vyhral stávku o 100 eur, hnevala ho penalta. Poliaci píšu o škole prežitia

Dvojnásobní majstri sveta nemajú veľa času na oddych, po dvoch dňoch voľna na nich čaká prvý súboj vyraďovacej časti.

„Nechceme, aby nás pohltila eufória, lebo tieto podmienky sú podľa mňa šialené,“ myslí si hlavný tréner Argentíny Lionel Scaloni o nabitom harmonograme „mundialu“.

Ani Poliaci napriek matnému výkonu proti Argentíne nebudú chýbať v osemfinále. Pri rovnosti bodov s Mexikom rozhodlo v ich prospech lepšie skóre.

Mexičania potrebovali vyhrať nad Saudskou Arábiou trojgólovým rozdielom, pretože pri rovnakom skóre 2:2 s Poľskom by v ich neprospech rozhodli fair play body a väčší počet žltých kariet.

César Montes Čítajte viac Za fiasko môžem ja, lúčil sa tréner Mexika. Rozladená legenda má jasný odkaz

Všetko napokon vyriešil gól Saudov na 1:2 v nadstavenom čase.

„Proti Argentíne sme nepodali optimálny výkon, súper nás zvieral. No vzhľadom na predošlé dva zápasy sme si postup zaslúžili. Pripravíme sa na Francúzov a pokúsime sa im sťažiť cestu za postupom,“ zdôraznil poľský kapitán Robert Lewandowski.

Ak dáme ďalší, končia

Na twitteri sa objavili zábery z rozhovoru kouča Scaloniho s kapitánom Messim po druhom góle Poliakom. Rozoberali situáciu v druhom stretnutí – ešte predtým, ako Saudi znížili.

„Viac nechcú, ak dáme ďalší (gól), končia,“ vravel tréner. „Je to tam 2:0?“ pýtal sa Messi. „Presne tak,“ odpovedal Scaloni.

Pod videom sa objavilo viacero reakcií v polštine. „Messi, nie si ty náhodou Poliak?“ zaujímalo jedného z fanúšikov.

„Páni, za toto by sme nemali ďakovať, majme trochu dôstojnosti. Toto je náš hlavný šport, do ktorého sa leje najviac peňazí. Po majstrovstvách treba odvolať Michniewicza (trénera, pozn. red.) a angažovať niekoho iného na niekoľko rokov,“ pridal sa ďalší priaznivec.

Modeling i armáda. Sexy partnerka hviezdy Belgicka Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Brankár Thibaut Courtois a modelka Mishel...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #poľskí futbalisti #argentínski futbalisti