Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klinsmann odstúp! Medzi Nemcom a Iránom vzbĺkli vášne

Predstavitelia iránskeho futbalu a portugalský tréner tamojšej reprezentácie Carlos Queiroz vyzvali Jürgena Klinsmanna, aby odišiel zo štruktúr FIFA. Podľa nich pri televíznom hodnotení zápasu Irán - Wales (2:0) zástupcov Ázie urážal.

27.11.2022 14:15
Collage Maker-27-Nov-2022-02.01-PM Foto: ,
Jürgen Klinsmann a Carlos Queiroz.
debata (9)

Bývalý nemecký útočník Klinsmann pracuje v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) na oddelení technických štúdií, jeho šéfom je bývalý dlhoročný tréner Arsenalu Londýn Arsene Wenger.

Ako analytika si ho na duel B-skupiny pozvala do štúdia britská BBC. Irán predviedol proti Walesu kvalitný výkon, ktorý korunoval dvoma gólmi v nadstavenom čase druhého polčasu, no Klinsmannovi sa správanie jeho hráčov nepáčilo a pripisoval to ich národnej náture.

740549916 Čítajte viac Šláger dňa na šampionáte bez víťaza. Bod udržal Nemcov v hre o postup

„To nie je náhoda, všetko sa to konalo zámerne. Vytvárali tlak na rozhodcov. Neustále ste mohli vidieť, ako vyskakovali z lavičky, komunikovali s čiarovým a štvrtým rozhodcom. Hučali im do ucha, kričali do tváre, toto je ich kultúra. Po takýchto momentoch môžete stratiť koncentráciu,“ povedal Klinsmann podľa AFP.

TASR pripomína, že v rokoch 2011–2016 trénoval aj reprezentáciu USA, s ktorou sa Irán stretne v rozhodujúcom zápase o postup do osemfinále.

Ako oddychujú hviezdy, ktoré nešli na MS do Kataru Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Stredopoliar FC Liverpool Thiago Alcantara sa...

Reakcia nenechala na seba dlho čakať. „Nezáleži na tom, ako rešpektujem to, čo dosiahol na trávniku. Jeho poznámky o iránskej kultúre, iránskom tíme a mojich hráčoch sú urážkou futbalu. Typické predpojaté tvrdenia a demonštrovanie vlastnej nadradenosti,“ vyhlásil tréner Iránčanov Queiroz a ako prvý vyzval Klinsmanna, aby rezignoval na svoj post vo FIFA.

Rýchlo sa k výzve pridalo aj vedenie Iránskej futbalovej federácie. „Už sme požiadali FIFA o okamžité vysvetlenie a požadujeme odstúpenie pána Klinsmanna,“ zverejnilo.

Katar 2022 Dávame do pozornosti Kto, s kým a kedy? Kompletný program MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2022 #Jürgen Klinsmann #iránska futbalová reprezentácia