Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srbskí futbalisti naštvali Kosovo. Predmetom sváru je transparent

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) začala disciplinárne konanie voči Srbskému futbalovému zväzu v súvislosti s politickým transparentom.

26.11.2022 18:16
740011014 Foto:
Srbskí futbalisti prehrali v prvom zápase na MS s Brazíliou 0:2.
debata (2)

Transparent bol umiestnení v šatni srbskej reprezentácie pred úvodným zápasom s Brazíliou na MS v Katare. Na skrinkách dvoch hráčov visela verzia srbskej vlajky s mapou zahŕňajúcou Kosovo ako súčasťou krajiny a sloganom „nebudeme sa vzdávať“.

Kosovská futbalová federácia (FFK) na fotografiu zo šatne zareagovala a podala oficiálnu sťažnosť. „Takýto šovinistický čin nemá miesto na športových podujatiach a ešte menej tam, kde sa koná najväčšie svetové futbalové podujatie. Je neakceptovateľné, aby tento akt prešiel v tichosti,“ uviedlo vedenie FFK na svojej webovej stránke.

739873522 Čítajte viac Toto zástupcom FIFA nevadí? Futbalista mal na kopačkách ruskú vlajku

Federácia chce, aby proti previnilcom začala FIFA konať. „Naliehavo požadujeme, aby FIFA prísne uplatňovala svoje pravidlá a potrestala Srbskú futbalovú federáciu za tento agresívny čin, ktorý je v rozpore s hodnotami, ktoré propaguje futbal.“

Srbsko v pondelok odohrá svoj ďalší duel na MS s reprezentáciou Kamerunu. FIFA zatiaľ neposkytla žiadny časový harmonogram ohľadom verdiktu v súvislosti s touto kauzou.

Katar 2022 Dávame do pozornosti Víťazi a porazení. Tabuľky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Srbsko #Kosovo #srbská futbalová reprezentácia