Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Kanadu zarezali zaživa, mala kopať tri penalty. Kde bol VAR?

Zo strany Kanady to bol famózny výkon. Proti favoritovi z Belgicka na MS vo futbale v Katare hrýzla, suverénne ho prestrieľala, všetko však bolo márne.

24.11.2022 08:12
Atiba Hutchinson Foto:
Kapitán Kanady Atiba Hutchinson namieta u hlavného rozhodcu Jannyho Sikazweho.
debata (21)

Možno by všetko bolo inak, keby mali rozhodcovia svoj deň. Pravda, jeden pokutový kop síce javorovým listom odpískali – Davies ho nepremenil – ale Kanaďania mali mať výhodu penalty minimálne ešte dvakrát. Zhodli sa na tom aj experti Českej televízie, ktorí sledovali duel priamo zo štúdia.

„Najslabší článok je rozhodca a rozhodca pri VARe,“ konštatoval cez prestávku v štúdiu ČT Sport Michal Kadlec, obranca prvoligového Slovácka. Stredajší zápas sa tak nakoniec skončil víťazstvom Belgicka 1:0.

Kanada hrá na svetovom šampionáte iba druhýkrát a no predviedla sa vskutku majstrovsky. Belgičania boli obrovskí favoriti, vo svojom strede majú viacero top hviezd európskych súťaží, aj preto pomer striel 21:9 v prospech severoamerického mužstva viac ako prekvapil.

Pierluigi Collina. Čítajte viac Prečo trvajú na MS zápasy tak dlho? Legendárny Collina to vysvetlil

„Tá bola jasná, to musel vidieť každý fanúšik,“ povedal o nariadenom pokutovom kope Martin Hašek, niekdajší hráč a dnes tréner.

Lenže v prvom polčase sa diali veci a rozporuplných zákrokov v belgickom pokutovom území bolo hneď niekoľko. Kanaďania sa dožadovali len v prvom polčase troch penált. Rozhodca zo Zimbabwe nariadil iba jednu.

„Podľa mňa Kanade upreli rozhodcovia minimálne dve penalty,“ potvrdil v štúdiu Kadlec.

„Dá sa povedať, že Belgicku v prvej polovici pomohli rozhodcovia,“ priznal aj bývalý český reprezentant Zdeněk Grygera, ktorý sa čudoval nad systémom VAR.

„Boli tam zábery na Pierluigiho Collinu, ktorý sedí na tribúne a nevyzeral veľmi nadšene z toho, ako rozhodca riadi zápas,“ dodal.

Thibaut Courtois Čítajte viac Davies zahodil penaltu, Belgicko si cení triumf. Modrič a spol. nezačali víťazne
Ktoré kluby majú v Katare najviac hráčov? Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
7. Tottenham Hotspur: 11.
Jeho hráči v...
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Katar 2022