Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanadu zarezali zaživa, mala kopať tri penalty. Kde bol VAR?

Zo strany Kanady to bol famózny výkon. Proti favoritovi z Belgicka na MS vo futbale v Katare hrýzla, suverénne ho prestrieľala, všetko však bolo márne.

24.11.2022 08:12
Atiba Hutchinson Foto:
Kapitán Kanady Atiba Hutchinson namieta u hlavného rozhodcu Jannyho Sikazweho.
debata (21)

Možno by všetko bolo inak, keby mali rozhodcovia svoj deň. Pravda, jeden pokutový kop síce javorovým listom odpískali – Davies ho nepremenil – ale Kanaďania mali mať výhodu penalty minimálne ešte dvakrát. Zhodli sa na tom aj experti Českej televízie, ktorí sledovali duel priamo zo štúdia.

„Najslabší článok je rozhodca a rozhodca pri VARe,“ konštatoval cez prestávku v štúdiu ČT Sport Michal Kadlec, obranca prvoligového Slovácka. Stredajší zápas sa tak nakoniec skončil víťazstvom Belgicka 1:0.

Kanada hrá na svetovom šampionáte iba druhýkrát a no predviedla sa vskutku majstrovsky. Belgičania boli obrovskí favoriti, vo svojom strede majú viacero top hviezd európskych súťaží, aj preto pomer striel 21:9 v prospech severoamerického mužstva viac ako prekvapil.

Pierluigi Collina. Čítajte viac Prečo trvajú na MS zápasy tak dlho? Legendárny Collina to vysvetlil

„Tá bola jasná, to musel vidieť každý fanúšik,“ povedal o nariadenom pokutovom kope Martin Hašek, niekdajší hráč a dnes tréner.

Lenže v prvom polčase sa diali veci a rozporuplných zákrokov v belgickom pokutovom území bolo hneď niekoľko. Kanaďania sa dožadovali len v prvom polčase troch penált. Rozhodca zo Zimbabwe nariadil iba jednu.

„Podľa mňa Kanade upreli rozhodcovia minimálne dve penalty,“ potvrdil v štúdiu Kadlec.

„Dá sa povedať, že Belgicku v prvej polovici pomohli rozhodcovia,“ priznal aj bývalý český reprezentant Zdeněk Grygera, ktorý sa čudoval nad systémom VAR.

„Boli tam zábery na Pierluigiho Collinu, ktorý sedí na tribúne a nevyzeral veľmi nadšene z toho, ako rozhodca riadi zápas,“ dodal.

Thibaut Courtois Čítajte viac Davies zahodil penaltu, Belgicko si cení triumf. Modrič a spol. nezačali víťazne
Ktoré kluby majú v Katare najviac hráčov? Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
7. Tottenham Hotspur: 11.
Jeho hráči v...
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Katar 2022