Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Veľavravné gesto pred šéfom FIFA. Nemci si na tímovej fotografii zakryli ústa

Futbalisti Nemecka pred úvodným stretnutím na MS v Katare ukázali, čo si myslia o nedávnych krokoch Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Na tímovej fotografii pred súbojom s Japonskom, v ktorom prekvapujúco prehrali 1:2, si zverenci Hansiho Flicka zakryli ústa.

23.11.2022 14:24 , aktualizované: 15:27
Nemecko, Japonsko Foto: ,
Nemeckí futbalisti si zakrývajú ústa pred zápasom s Japonskom.
debata (50)

„Verní heslu: náš názor je cenzurovaný. Silné gesto,“ napísal švajčiarsky denník Blick. „Zdá sa, že tým hovoria – nenechajú nás rozprávať,“ komentovala španielska Marca.

Kapitán Manuel Neuer napokon s dúhovou páskou na podporu LGBTI+ komunity nenastúpil. Pod rukávom skrýval bielu pásku s nápisom „No Discrimination“. Čiarový rozhodca mu ju skontroloval pred výkopom. Viacerí hráči však na kopačkách mali dúhové motívy.

Nemecko, Japonsko Čítajte viac ONLINE: Ďalšia senzácia. Japonci otočili zápas s Nemcami

Takzvané „One Love“ pásky sú symbolom inklúzie a diverzity a počas zápasov ich mali mať na ramenách siedmi kapitáni európskych tímov.

Ako sme informovali, FIFA im ich v pondelok počas duelov na šampionáte nedovolila nosiť, odvolala sa na zákaz politických posolstiev.

Pohrozila, že hráči môžu byť za svoje konanie potrestaní kartovým trestom.

Gestá futbalistov Nemecka v ich prvom zápase na MS Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Viacerí futbalisti Nemecka nastúpili proti...

Jej rozhodnutie sa stretlo s veľkou kritikou, aj zo strany trénera Nemecka Hansiho Flicka a prezidenta národnej federácie Bernda Neuendorfa. Ten nechýbal ani na tribúne zápasu s Nemeckom a fotoreportéri ho zvečnili s prezidentom FIFA Giannim Infantinom.

Nemecký futbalový zväz (DFB) podľa správ z utorka zvažuje, sa pre zákaz nosenia dúhových pások obráti na Športový arbitrážny súd.

Organizátor z Kataru čelí už od pridelenia kritike za nedodržiavanie ľudských práv a kriminalizáciu homosexuality.

739330216 Čítajte aj Dajte ten klobúk dole! Katar je už na dúhové farby alergický Katar 2022 Dávame do pozornosti Víťazi a porazení. Tabuľky MS vo futbale
50 debata chyba
Viac na túto tému: #nemeckí futbalisti #Katar 2022