Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľavravné gesto pred šéfom FIFA. Nemci si na tímovej fotografii zakryli ústa

Futbalisti Nemecka pred úvodným stretnutím na MS v Katare ukázali, čo si myslia o nedávnych krokoch Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Na tímovej fotografii pred súbojom s Japonskom, v ktorom prekvapujúco prehrali 1:2, si zverenci Hansiho Flicka zakryli ústa.

23.11.2022 14:24 , aktualizované: 15:27
Nemecko, Japonsko Foto: ,
Nemeckí futbalisti si zakrývajú ústa pred zápasom s Japonskom.
debata (50)

„Verní heslu: náš názor je cenzurovaný. Silné gesto,“ napísal švajčiarsky denník Blick. „Zdá sa, že tým hovoria – nenechajú nás rozprávať,“ komentovala španielska Marca.

Kapitán Manuel Neuer napokon s dúhovou páskou na podporu LGBTI+ komunity nenastúpil. Pod rukávom skrýval bielu pásku s nápisom „No Discrimination“. Čiarový rozhodca mu ju skontroloval pred výkopom. Viacerí hráči však na kopačkách mali dúhové motívy.

Nemecko, Japonsko Čítajte viac ONLINE: Ďalšia senzácia. Japonci otočili zápas s Nemcami

Takzvané „One Love“ pásky sú symbolom inklúzie a diverzity a počas zápasov ich mali mať na ramenách siedmi kapitáni európskych tímov.

Ako sme informovali, FIFA im ich v pondelok počas duelov na šampionáte nedovolila nosiť, odvolala sa na zákaz politických posolstiev.

Pohrozila, že hráči môžu byť za svoje konanie potrestaní kartovým trestom.

Gestá futbalistov Nemecka v ich prvom zápase na MS Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Viacerí futbalisti Nemecka nastúpili proti...

Jej rozhodnutie sa stretlo s veľkou kritikou, aj zo strany trénera Nemecka Hansiho Flicka a prezidenta národnej federácie Bernda Neuendorfa. Ten nechýbal ani na tribúne zápasu s Nemeckom a fotoreportéri ho zvečnili s prezidentom FIFA Giannim Infantinom.

Nemecký futbalový zväz (DFB) podľa správ z utorka zvažuje, sa pre zákaz nosenia dúhových pások obráti na Športový arbitrážny súd.

Organizátor z Kataru čelí už od pridelenia kritike za nedodržiavanie ľudských práv a kriminalizáciu homosexuality.

739330216 Čítajte aj Dajte ten klobúk dole! Katar je už na dúhové farby alergický Katar 2022 Dávame do pozornosti Víťazi a porazení. Tabuľky MS vo futbale
50 debata chyba
Viac na túto tému: #nemeckí futbalisti #Katar 2022