Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendárny Pelé sleduje šampionát. Prečo gratuloval hráčovi z USA?

Najlepší futbalista všetkých čias, Brazílčan Pelé, zablahoželal útočníkovi Spojených štátov Timothymu Weahovi k jeho debutovému gólu na MS pri remíze s Walesom 1:1.

22.11.2022 23:00
Timothy Weah. Foto:
Timothy Weah po strelení svojho prvého gólu na majstrovstvách sveta.
debata

22-ročný Weah otvoril skóre v stretnutí B-skupiny v 36. minúte. Stal sa prvým hráčom, ktorý skóroval na majstrovstvách sveta proti Walesu po dlhých 64 rokoch. Tým posledným bol práve Pelé na šampionáte vo Švédsku 1958.

Weah zverejnil na Instagramu fotografiu, na ktorej sa teší zo streleného gólu a Pelé mu zablahoželal v komentároch pri nej. „Blahoželám. Bol to krásny gól. Snívaj ďalej, sny sa plnia,“ napísal Pelé.

Weah sa legende svetového futbalu poďakoval a jeho komentár označil za inšpiratívny. „Je pre mňa veľkým požehnaním a cťou, dostať takúto inšpiratívnu správu od samotného kráľa,“ uviedol Weah. Ďakujem vám za všetko, čo ste urobili pre svet a nás mladých černochov," doplnil rodák z Brooklynu.

Mladý Weah, pôsobiaci vo francúzskom Lille, je synom Georga Weaha – súčasného prezidenta Libérie a najlepšieho futbalistu sveta z roku 1995.

10 najväčších prekvapení v histórii MS Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1954: Západné Nemecko - Maďarsko 3:2...
5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pelé #MS vo futbale #George Weah #Timothy Weah