Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Maracana tu nikdy nebude. Na to Kataru nestačia žiadne peniaze

Katarská Dauha sa na futbalový šampionát parádne vyfintila. Zúčastnil som sa na siedmich majstrovstvách sveta vo viac ako dvadsiatich mestách, kde sa hrali stretnutia, ale Dauha si vybrala zo šatníka možno najkrajší futbalový outfit.

22.11.2022 17:55
739313557 Foto:
Panoráma katarskej metropoly, Dauhy.
debata

Dauha na to mala pádny dôvod: v nijakom inom meste zatiaľ nestáli štyri štadióny a ďalšie štyri v jeho susedstve. Hneď ako vystúpite na letisku Hamad, ktoré takisto svieti novotou, je jasné, že ste zavítali do aktuálne hlavného mesta svetového futbalu.

A to napriek tomu, že o Katare a jej metropole sa donedávna nedalo hovoriť ako o typicky futbalovom prostredí. A sotva sa ním stane aj potom, keď sa zavrú brány štadiónov po tejto fieste. Márna sláva, Rio de Janeiro s jeho Maracanou, skvostnou futbalovou atmosférou a tradíciami to nikdy nebude. Na to nestačia žiadne peniaze.

739330216 Čítajte viac Dajte ten klobúk dole! Katar je už na dúhové farby alergický

Dauha sa však nahodila do futbalového gala. Letisko, stanice metra sú vyzdobené pôsobivými fotografiami zo všetkých doterajších svetových šampionátov, všade vidieť futbalové motívy, postavy hráčov, vlajky, lopty…

Mesto žiari farbami, na každom kroku vyhráva muzika, konajú sa rôzne akcie. V kaviarňach a reštauráciach sledujú hostia zápasy turnaja na veľkých obrazovkách a plátnach, ako všade na svete.

Lionel Messi po prvom zápase na MS. Čítajte viac Arabi narušili argentínsky sen o titule. Lewandowski sklamal Poliakov

Domorodci tvrdia, že ešte pred niekoľkými týždňami to tak zďaleka nebolo. Aj v centre mesta sa pohybovali ťažké nákladné autá, bagre, všade bežali stavebné práce. Šturmovalo sa, ako takmer vždy pri podobných príležitostiach. Dnes je všetko tip-top.

Atmosféru upevňuje aj priam ideálne slnečné počasie, s teplotami cez deň okolo 25 stupňov. Fanúšikovia sa zbiehajú do prvej arabskej krajiny, kde sa koná šampionát vo futbale, zo všetkých kútov sveta.

Môžu si len želať, aby sviatočná atmosféra preskočila aj na ihriská a v netradičnom predvianočnom čase videli príťažlivé futbalové predstavenia.

Má Argentína najkrajšie fanúšičky na MS? Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ženská krása je v Dauhe nežiadaná, ale krásne...
5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #diár #MS vo futbale 2022