Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Katar porušil ďalší sľub. To, čo vyviedol Židom, je škandál

Katar si pripisuje ďalší neúspech súvisiaci s organizáciou majstrovstiev sveta. Hostitelia turnaja tentoraz nedodržali sľub voči Židom. Vyznávači judaizmu sa nesmú modliť ani jesť kóšer jedlo.

22.11.2022 10:10
Židia, modlenie Foto:
Ilustračné foto
debata (67)

Toto nie je začiatok majstrovstiev sveta, o akom Katarčania snívali. Ich tím na úvod turnaja prehral s Ekvádorom 0:2 a takto neslávne sa zapísal do histórie majstrovstiev sveta, keďže sa mu tento kúsok podaril ako prvému hostiteľovi podujatia.

Oveľa viac emócií a negatívnych komentárov však vzbudzuje dianie mimo ihriska. Krátko po štarte šampionátu sa ukázalo, že nedodržali svoje sľuby – tentoraz išlo o vyznávačov judaizmu.

Ako informuje anglický Daily Mail, Katarčania pred podujatím zabezpečili, že fanúšikovia vyznávajúci judaizmus sa budú môcť stravovať podľa svojho náboženstva, ako aj chodiť na špeciálne miesta, kde sa budú venovať modlitbe. Ukazuje sa, že organizátori nedodržali svoje sľuby ani v jednej z týchto dvoch vecí.

Podľa britských médií sa do Kataru chystá viac ako 10-tisíc Židov – z Izraela a ďalšie tisíce z USA. Domáce úrady zakázali vyznávačom judaizmu verejné modlitby s odôvodnením, že ich nedokážu náležite ochrániť.

fanúšikvoia, MS vo futbale Čítajte viac Izrael dôrazne varuje: Irán plánuje útok na futbalové MS. Bojí sa jediného

Podľa Daily Mail je aj kóšer jedlo v katarských prevádzkach zakázané hoci im bolo predtým sľúbené.

V kontexte týchto správ vyznievajú slová katarského emíra Tamima bin Hamada Al Thaního ako pokrytectvo.

„Tvrdo sme pracovali, aby sme pripravili jeden z najlepších turnajov. Je krásne, keď ľudia odložia to, čo ich rozdeľuje a oslavujú rôznorodosť a zároveň ukazujú, čo majú spoločné. Ľudia rôznych rás, národností, vierovyznaní a orientácií sa stretnú tu v Katare, aby sa podelili o rovnaké vzrušujúce chvíle,“ povedal emír na nedeľňajšom otváracom ceremoniáli.

Posúďte sami, ako sa organizátori svojich slov držia.

fanúšikvoia, MS vo futbale Čítajte viac Izrael dôrazne varuje: Irán plánuje útok na futbalové MS. Bojí sa jediného
Futbalisti Anglicka na MS pokľakli Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Futbalisti Anglicka pred zápasom s Iránom na MS...
67 debata chyba
Viac na túto tému: #Katar 2022