Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Natlačení ako sardinky. V Katare rastie kontajnerová dedina. Či mesto?

Nedostatok ubytovania pre návštevníkov riešia organizátori v katarskej Dauhe po svojom. V blízkosti najväčšieho štadióna Lusail vyrastá fanúšikovská dedine, ktorá ponúkne 30-tisíc izieb.

19.10.2022 18:00
fan-village-cabins-zafaran-769033919 Foto:
Vizualizácia finálnej podoby fanúšikovskej dediny v Katare.
debata

Už o 32 dní začnú súbojom medzi domácim Katarom s Ekvádorom majstrovstvá sveta vo futbale. Priaznivci z celého sveta, ktorí sa chystajú ubytovať vo fanúšikovskej dedine, budú nemilo prekvapení.

Portál qatar2022.qa zverejnil najnovšie zábery postupu prác pri príprave ubytovania pre návštevníkov šampionátu. A na prvý pohľad vyzerá skôr ako sklad kontajnerov pripravený na prepravu tovaru.

Takto malo vyzerať ubytovanie pre fanúšikov... Foto: qatar2022.qa
aerial-view-unfinished-fan-village-769033913 Takto malo vyzerať ubytovanie pre fanúšikov približne pred mesiacom.

Organizačný výbor MS 2022 oznámil, že do ponuky ubytovania bolo pridaných 30-tisíc izieb. Spomínaný portál opisuje ponuku na nocľah takto: „Fan Village Cabins Zafaran ponúka na výber spálňu s manželskou posteľou alebo dvomi oddelenými posteľami s vlastnou kúpeľňou, v ktorej môžu bývať až dve osoby.“

Neďaleko nového kontajnerového mesta sa nachádza najväčší štadión šampionátu Lusail aj motoristický okruh, na ktorom sa jazdia preteky formuly 1.

Vizualizácia vnútorného priestoru kontajneru... Foto: qatar2022.qa
fan-village-cabins-zafaran-769033911 Vizualizácia vnútorného priestoru kontajneru pôsobí jednoduchým dojmom.

Napriek nevľúdne vyzerajúcim zariadeniam nie je nocľah v Dauhe vôbec lacný špás. Noc v takomto kontajneri vyjde na 210 eur.

Katar sa počas majstrovstiev sveta chystá privítať približne 1,2 milióna návštevníkov z celého sveta. „Po ubytovaní je veľký dopyt. Najmä počas skupinovej fázy turnaja,“ povedal Yasir Al Jamal, generálny riaditeľ organizačného výboru MS 2022.

Štadióny pre MS vo futbale v Katare 2022 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Názov: Stadium 974 * Mesto: Dauha * Kapacita:...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale #futbaloví fanúšikovia #Katar 2022