Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sofistikovaná voľba Dánska. Takto si uctí v Katare mŕtvych robotníkov

Futbalová reprezentácia Dánska bude mať na MS v Katare k dispozícii dresy, ktorými bude protestovať voči porušovaniu ľudských práv v dejisku šampionátu.

28.09.2022 19:15
Denmark France Nations League Soccer Foto: ,
Tradičnou farbou reprezentačných dresov Dánska je červená a biela.
debata (3)

V stredu bola spoločnosťou Hummels predstavená čisto čierna farba tretej sady dresov, ktoré si môže Dánsko obliecť na majstrovstvách sveta. Farba bola zvolená na počesť robotníkov, ktorí zomreli počas výstavby štadiónov pre MS v Katare.

„Farba smútku,“ uviedol výrobca v príspevku na Instagrame, na ktorom sa pochválil nezvyčajnými dresmi. Dáni doteraz vystupovali len v tradičných farbách svojej vlajky, a teda červeno – bielej kombinácii.

„Aj keď celý čas podporujeme dánsku reprezentáciu, nemalo by sa to zamieňať s podporou turnaja, ktorý stál životy tisícov ľudí,“ napísala spoločnosť Hummels.

Dánsko v spolupráci s výrobcom premyslene obišli pravidlá MS vo futbale, ktoré zakazujú na dresoch zverejňovanie akýchkoľvek politických odkazov.

Srbsko SR Bielorusko Futbal LN 6. kolo Čítajte viac Katastrofálne výsledky majú dohru. Slovákov predbehne aj Burkina Faso

Dánski futbalisti sú vo svetovom rebríčku na 10. mieste a v minulom roku sa prebojovali až do semifinále majstrovstiev Európy.

Futbalová federácia Dánska je tiež jednou z tých, ktoré sa minulý týždeň pripojili k európskej kampani One Love. Kapitáni národných tímov by mali nosiť kapitánske pásky v dúhových farbách, čo je však v rozpore s pravidlami FIFA.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #dresy #dánska futbalová reprezentácia #MS v Katare 2022