Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čile nevzdáva boj o štart v Katare. Odvolalo sa a ukazuje na Ekvádor

Vedenie Čilskej futbalovej federácie (ANFP) predložilo vo štvrtok Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) odvolanie proti účasti Ekvádoru na MS.

15.09.2022 22:06
712824423 Foto:
Oficiálna zápasová lopta MS 2022 v Katare Al Rihla.
debata (1)

Čile protestuje proti údajne nespôsobilému hráčovi Ekvádoru. Informovala agentúra AP. Čile necelých deväť týždňov pred začiatkom MS v Katare dúfa, že nahradí Ekvádor.

FIFA predtým uviedla, že požiadala ekvádorského hráča Byrona Castilla, aby bol k dispozícii na svedectvo. Odvolacie pojednávanie prebiehalo na diaľku z Zürichu, pričom boli prítomní len traja sudcovia.

642814557 Čítajte viac MS v Katare? Maškaráda a tragédia. Cantona sa obul do šampionátu

Verdikt sa očakáva začiatkom budúceho týždňa a možno už v piatok, aj keď je nepravdepodobné, že by sa prípad definitívne vyriešil. Pravý obranca Castillo nastúpil v ôsmich stretnutiach juhoamerickej kvalifikácie MS.

Čilská alebo Ekvádorská futbalová federácia (EFF) sa môže v prípade prehry odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS). Ten by potom riešil urgentný prípad v Lausanne. Odvolacia komisia FIFA však len zriedka ruší rozhodnutie disciplinárnej komisie, ktorá sa postavila na stranu Ekvádoru.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2022 #Katar 2022