Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MS vo futbale búrajú bariéry. Moslimská krajina robí veľký ústupok

Katar povolí fanúšikom so vstupenkami nákup alkoholického piva na futbalových dueloch majstrovstiev sveta. Ale s výraznými obmedzeniami.

03.09.2022 11:15
712824423 Foto:
MS vo futbale v katarskej Dauhe a okolí sa začínajú 20. novembra.
debata

Priaznivci s lístkom si ho budú môcť vypiť len tri hodiny pred výkopom stretnutia a jednu hodinu po záverečnom hvizde. Ako uviedol portál iafrica.com, zdroj oboznámený s plánmi uviedol, že počas zápasov bude predaj a konzumácia alkoholického piva zakázaná.

Budweiser, ako hlavný sponzor majstrovstiev sveta s exkluzívnymi právami, bude podávať pivo v rámci obvodu okolo každého štadióna, ale nie na tribúnach alebo vo vnútorných priestoroch.

Dávid Hancko Čítajte viac Rotterdam ako na dlani. Takto si býva obranca Hancko v Holandsku

Tohtoročné MS vo futbale sú prvé, ktoré sa uskutočnia v moslimskej krajine s prísnymi kontrolami alkoholu, čo predstavuje unikátne výzvy pre organizátorov podujatia sponzorovaného významnou značkou piva.

Okrem okolia štadiónov bude môcť Budweiser podávať pivo v časti hlavnej fanúšikovskej zóny FIFA v centre Dauhy od 18:30 do 1:00 v priebehu celého turnaja, ktorý sa začína 20. novembra.

Jedna vec je, že sa priaznivci dočkajú piva. Druhá je jeho cena. „Úzko spolupracujeme s FIFA, ktorá riadi vzťah s katarskými úradmi, aby sme zabezpečili, že naše aktivity pre turnaj budú vykonané s rešpektom a v súlade s miestnymi pravidlami a predpismi,“ uviedol v e-mailovom vyhlásení hovorca budějovického pivovaru AB InBev.

713028334 Čítajte viac Ako chudobný príbuzný. Plat Dúbravku patrí k najnižším v Man Utd

Návštevníci si nemôžu do Kataru priniesť alkohol, dokonca ani z letiska bez cla, a nemôžu si kúpiť alkohol ani v žiadnom obchode. Na domácu spotrebu tam môžu nakupovať len cudzinci s povolením.

Návštevníci môžu piť v niekoľkých desiatkach licencovaných hotelov a klubov, kde polliter piva môže stáť až 18 dolárov.

Red Bull 400 - nepoužívať Dávame do pozornosti SÚŤAŽ: Prekonaj sám seba na Red Bull 400 a vyhraj skvelé ceny

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katar #MS vo futbale 2022