Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za alkohol hrozí väzenie. MS v Katare sú výzvou aj pre fanúšikov

Vycestovať na zápasy MS vo futbale nebýva nikdy lacný špás. O prvom šampionáte v arabskom svete to platí niekoľkonásobne.

04.04.2022 13:30
Oficiálna lopta MS Al-Rihla pred jedným z... Foto:
Oficiálna lopta MS Al-Rihla pred jedným z dejísk šampionátu v Katare.
debata (4)

Očakáva sa, že do trojmiliónového Kataru, vycestuje koncom roka na zápasy majstrovstiev sveta vyše poldruha milióna fanúšikov z celého sveta.

Tak malá krajina ešte nikdy v novodobej histórii nehostila jedno z najsledovanejších športových podujatí vôbec. Otázne je, či zvládne ohromný nápor „výletníkov“.

Každopádne od piatkového žrebu finálového turnaja rapídne vzrástli ceny hotelov v Katare. Podľa denníka The Sun sa môže noc v hoteli vyšplhať až na čiastku presahujúcu 10-tisíc eur.

Poľsko Futbal ME2020 príprava Rusko Čítajte viac Vylúčte Poľsko z MS, žiadajú Rusi. Nahovárajú Švédov, aby sa k nim pripojili

Nočnou morou pre fanúšikov je aj situácia ohľadom alkoholu. Katar je totiž krajinou, kde patria jeho ceny medzi najvyššie na svete.

Pollitrové pivo značky Heineken tam momentálne stojí vyše 60 eur a aj ten najlacnejší zlatistý mok pod desať eur za polliter nenájdete. A alkohol bude počas MS dostupný iba v špeciálnych zónach okolo futbalových štadiónov.

Ktokoľvek pristihnutý pri požívaní alkohol na verejnosti mimo vyhradených zón môže byť odsúdený na šesť mesiacov väzenia.

„Vo vnútri futbalových štadiónoch sa bude predávať len pivo s nulovým obsahom alkoholu,“ informoval šéf katarského cestovného ruchu Berthold Trenkel.

Dauha, MS vo futbale Čítajte viac Duch mŕtveho robotníka? Maskot MS v Katare schytal kritiku

O svoje dojmy z exotickej krajiny sa podelila aj exposlankyňa britského parlamentu Angela Nortonová. Tá už sedem rokov žije v Katare. Anglických fanúšikov varovala, že zažijú kultúrny šok.

„Existuje mnoho pravidiel, o ktorých nebudú vedieť. Napríklad, že ženy musia byť v nákupných centrách zahalené.“ Ak majú ženy krátke sukne, prípadne šortky, hrozí im vykázanie z obchodu a domáce ženy budú na nich pľuť.

„Pitie na verejnosti je zakázané a ak sa o to pokúsite, objaví sa polícia a vezme vás do väzenia. Všade sú kamery,“ dodala Nortonová.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale #MS vo futbale 2022 #MS v Katare 2022