Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi vravia o katastrofe. Tréner a kapitán sa nemajú radi

Ruské médiá počítajú straty, ktoré utrpela zborná pred zápasom so Slovenskom. Denník Sport-Expres dokonca zložil celú jedenástku z futbalistov, ktorí vypadli aktuálne z nominácie.

08.10.2021 07:00
Arťom Dzjuba Foto:
Arťom Dzjuba.
debata

Komentátor Leonid Volotko hovorí v súvislosti so zostavou o – katastrofe.

Dzjuba: Necítim sa vo forme

Búrlivo sa debatuje najmä o neúčasti kapitána Arťoma Dzjubu. Debutoval v tíme pred desiatimi rokmi, nastúpil v ňom v 55 zápasoch, strelil 30 gólov.

Robustný útočník Zenitu Petrohrad, ktorý minulý mesiac oslávil 33. narodeniny, sa na jar predstavil v úvode kvalifikácie MS 2022 a zahral si aj v Trnave.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

V septembrovej nominácii však chýbal. Nie je náhoda, že v nej nebol odvtedy, ako mužstvo prevzal 52-ročný Valerij Karpin.

Títo dvaja sa očividne nemajú radi. Ich problémy sa ťahajú už viac ako desaťročie. Odvtedy, čo mladý Dzjuba pôsobil v moskovskom Spartaku a Karpin bol jeho tréner.

Dzjubu vtedy obvinili, že zobral peniaze spoluhráčovi, s ktorým hral karty. Hoci sa tento prípad nevyjasnil a zostali v ňom otázniky, Dzjuba u Karpina skončil, poslal ho na hosťovanie do Tomska…

Medzi nimi sa iskrilo aj v nasledujúcich rokoch, vždy keď sa ich futbalové cesty preťali. Keď sa v júli Karpin posadil na lavičku reprezentácie, problémy medzi ním a kľúčovým hráčom mužstva viseli vo vzduchu.

V auguste sa stretli, mali dlhý rozhovor medzi štyrmi očami a zdalo sa, že staré spory pochovali. Keď však Karpin oznámil svoju prvú nomináciu, meno Dzjuba by ste v nej nenašli…

„Arťom mi povedal, že v tomto momente nemá optimálnu formu a chce sa sústrediť na zápasy Zenitu,“ informoval Karpin.

SR Futbal MS Kvalifikácia MS2022 H Skupina Kuciak Čítajte viac Dáva góly, no je bez formy? Hviezdny Rus proti Slovákom nenastúpi

V deň, keď oznamoval nomináciu, Dzjuba odohral v ligovom zápase v Kazani 87 minút a strelil dva góly – Zenit vyhral 3:1…

Už o niekoľko dní neskôr jeho vysvetlenie spochybnil aj tréner. „Tvrdí, že momentálne nie je pripravený hrať za zbornú. Ale keď sme sa zhovárali v auguste, vravel, že bude pripravený kedykoľvek nastúpiť v reprezentačnom drese.“

V Kazani vyhrali pred ôsmimi rokmi

Viacerí ho vyzývali, aby s útočníkom o jeho účasti v zápasoch so Slovenskom a Slovinskom ešte hovoril. Tréner však považuje v tejto chvíli problém za uzavretý. „Nemyslím si, že by sme mali niekoho nútiť hrať za národný tím,“ reagoval.

Ruskí komentátori sa domnievajú, že absencia viacerých hráčov, ale najmä Dzjubu, bude tvrdým úderom ruským ambíciám prebojovať sa na svetový šampionát do Kataru.

Za riskantné považujú médiá aj rozhodnutie hrať v Kazani, kde mali už dlhší čas problémy s kvalitou trávnika a ktorý už viackrát menili. Hrozilo, že Rusi budú musieť požiadať o preloženie zápasu do iného mesta.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Kazaň však hlási, že je všetko pripravené na zápas so Slovenskom. Organizátori za to zaplatili dosť vysokú cenu.

Bars Arénu musel dočasne opustiť miestny prvoligový tím Rubin a svoje zápasy odohral na starom štadióne v centre mesta. Bolo to preventívne opatrenie, aby trávnik šetrili. A na štadióne vymenili aj spoločnosť, ktorá sa o jeho údržbu starala.

Mimochodom, v modernom stánku sa predstavia domáci reprezentanti len tretí raz a ešte tu nevyhrali. Nastúpili tu len dva razy v roku 2017 – v júni podľahli Mexiku v Pohári konfederácií (1:2) a v októbri remizovali s Iránom v príprave (1:1).

Posledné víťazstvo vybojovala zborná v hlavnom meste Tatarstanu ešte v roku 2013, keď si v kvalifikácii MS 2014 poradila s Luxemburskom na starom centrálnom štadióne (4:1).

arťom dzjuba Čítajte viac Ruské sebavedomie? Sme na úrovni Bieloruska, Slovákov ťažko zdoláme
debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2022 #Arťom Dzjuba #Valerij Karpin