Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schmeichel: Rozhodca zničil finále. Za také ruky by bolo v každom zápase 20 penált

Niekdajší brankár dánskej futbalovej reprezentácie Peter Schmeichel sa domnieva, že argentínsky rozhodca Néstor Pitana výrazným spôsobom ovplyvnil výsledok nedeľňajšieho finále majstrovstiev sveta v Rusku medzi Francúzskom a Chorvátskom (4:2).

17.07.2018 09:46
Néstor Pitana Foto: ,
Néstor Pitana v obkľúčení chorvátskych futbalistov.
debata

Podľa majstra Európy z roku 1992 sa mohli „vatreni“ cítiť právom ukrivdení po rozhodnutiach Pitanu, zvlášť v prvom polčase. Štandardnej situácii, z ktorej rezultoval vlastenec Maria Mandžukiča v 18. min, predchádzal nafilmovaný pád Antoina Griezmanna.

Útočník Atlética Madrid v neskoršom priebehu úvodného dejstva premenil pokutový kop, ktorý Pitana nariadil po jemnej ruke Ivana Perišiča až za pomoci systému VAR.

„Finále majstrovstiev sveta je veľká udalosť a podľa môjho názoru rozhodca túto udalosť ukradol. Pitana pískal už osemfinále medzi Chorvátmi a mojimi krajanmi a bol som veľmi nespokojný s jeho výkonom, pretože podľa mňa rozhodoval jednostranne. Vo finále si pomohol systémom VAR a prisúdil Francúzsku jedenástku, ktorá podľa mňa nebola. Úplne zničil zápas,“ povedal Schmeichel podľa webu sportowefakty­.wp.pl.

Podľa bývalého brankára Manchestru United či Sportingu Lisabon Pitana penaltovým verdiktom krátko po chorvátskom vyrovnaní na 1:1 úplne odrovnal mužstvo od Jadranu.

Finále MS: Francúzsko - Chorvátsko Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Hugo Lloris inkasuje gól z kopačky Ivana Perišiča.

"Toto finále si to nezaslúžilo. Ak by rozhodcovia mali pískať jedenástky po takýchto rukách, v každom zápase by ich bolo dvadsať. Čo mal Perišič robiť? Rozprával som sa o tom s mnohými ľuďmi a iba jeden si myslel, že to mala byť penalta. Všetci ostatní súhlasili so mnou.

Keď Chorváti dostali gól na 1:2, klesli na duchu, všetka ich bravúrnosť, energia a schopnosti, ktoré ich zdobili v predošlých troch dueloch, jednoducho zmizli," doplnil 129-násobný reprezentant v rokoch 1987–2001.

Aj keď sa svetovými šampiónmi stali zaslúžene Francúzi, Schmeichel si myslí, že u fanúšikov milujúcich futbal sú kráľmi aj tak Chorváti. „Inšpirovali nás všetkých. Ukázali, že ak do toho dáte všetko, môžete dosiahnuť dobré výsledky,“ zakončil Peter Schmeichel.

debata chyba
Viac na túto tému: #chorvátski futbalisti #francúzski futbalisti #Néstor Pitana #Peter Schmeichel