Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzske oslavy titulu: rabovanie, vodné delá i dvaja mŕtvi

Francúzi v nedeľu po celej krajine búrlivo oslavovali triumf svojich futbalových reprezentantov na MS v Rusku. Prevládali scény nadšenia a radosti, bez incidentov sa však večer neobišiel v Paríži, Lyone, Marseille či Ajacciu.

16.07.2018 10:13
paríž ms oslavy Foto: ,
Zamaskovaný muž kope do kanistra so slzným plynom počas stretov fanúšikov s políciou v Paríži.
debata (24)

V Paríži bol jeden muž zranený pri bitke a vo vážnom stave prevezený do nemocnice. Dlhé hodiny sa oslavovalo na bulváru Champs-Élysées, ale keď začali rozbíjanie výloh a bitky, dav sa začal rozchádzať.

Polícia okolo desiatej hodiny večer použila slzný plyn v momente, keď asi 30 ľudí začalo rabovať obchod s alkoholom. Neskôr museli muži zákona použiť aj vodné delá.

V Lyone, kde sa ľudia vrhali do fontán a liezli s vlajkami na pomníky, musela polícia zasahovať už na začiatku večera. Výtržníci zároveň podpálili niekoľko automobilov.

V Marseille boli pri jednej z bitiek zranení dvaja policajti a zatknutých desať ľudí. V Ajacciu sa do seba pustili francúzski a chorvátski fanúšikovia. Strety medzi fanúšikmi a políciou hlásili aj zo Štrasburgu a Rouenu.

V niekoľkých mestách sa kvôli smrteľným incidentom oslavy zmenili na trúchlenie. V Annecy sa 50-ročný muž zabil skokom do príliš plytkého vodného kanála. Vo Frouarde zranil motocyklista zranil tri deti vo veku od troch do šiestich rokov.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #oslavy #MS 2018 vo futbale #incidenty