Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Poklona Rusom, poďakovanie Putinovi. Šéf FIFA: Sú to najlepšie MS v histórii

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino je spokojný s organizáciou MS v Rusku, šampionát dokonca označil za najlepší v histórii. Uviedol to v piatok na tlačovej konferencii dva dni pred finálovým zápasom medzi Chorvátskom a Francúzskom.

13.07.2018 16:34
Gianni Infantino Foto: ,
Gianni Infantino, šéf FIFA hodnotil MS v Rusku.
debata (273)

Šéfa FIFA nadchli organizátori po všetkých stránkach: „Pred začiatkom MS som povedal, že chcem najlepšie MS v histórii. Dnes môžem povedať, že nimi naozaj sú. Veľké poďakovanie patrí ruskému ľudu, vláde, prezidentovi Vladimirovi Putinovi, organizačnému výboru, ruskej futbalovej federácii a každému, kto ma ubezpečil, že to bude najlepší šampionát vôbec.“

Infantino ďalej pochválil infraštruktúru, Rusko má podľa neho športovú DNA. Zároveň pripomenul skepticizmus niektorých ľudí pred MS, ktorý sa ukázal ako neopodstatnený.

„Vnímanie Ruska vo zvyšku sveta sa zmenilo. Ľudia tu objavili krásnu a príjemnú atmosféru. Tí, čo mali predsudky, musia teraz zmeniť názor,“ povedal. Ocenil tiež prácu videorozhodcov, ktorí mali v Rusku premiéru.

„Video neničí futbal, ale čistí ho. Robí ho úprimnejším a transparentnejším a pomáha rozhodcom k správnym rozhodnutiam. Góly z ofsajdu vo futbale skončili, teda aspoň keď bude k dispozícii VAR.“

Šéf svetového futbalu sa vyjadril aj k nadchádzajúcemu šampionátu, ktorý bude hostiť v roku 2022 Katar. Infantino by prijal štart 48 tímov, ale všetko je podľa neho o dohode.

Kataru odporučil rokovať s okolitými štátmi, ktoré by mu mohli pomôcť s organizáciou. Bahrajn, Egypt, Saudská Arábia a Spojené arabské emiráty však prerušili diplomatické vzťahy s Katarom, jeho vládu obvinili z podpory radikálnych islamistických skupín a terorizmu.

„Je ľahšie diskutovať o futbale, ako o problémoch. Ale všetko sa môže zmeniť, možnosti sú otvorené,“ uzavrel Infantino.

273 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #MS 2018 vo futbale #Gianni Infantino