Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výhra v lotérii aj sibírsky talent. Ktoré hviezdy zmenia dres?

Chceli sa ukázať v čo najlepšom svetle a pomôcť svojim krajinám k úspechu. Hoci už zažili smútok z vyradenia a vyvrcholenie najväčšieho futbalového sviatku si pozrú už len z pohodlia domova, ich bolesť zmierňujú príjemné starosti.

10.07.2018 23:24
Juventus, Ronaldo Foto: ,
Fanúšikovia Juventusu s novými dresmi Ronalda.
debata (1)

Dvojica hviezd majstrovstiev sveta 2018 si s manažérmi vyberá, kam povedú ich ďalšie futbalové kroky. Jeden sa už rozhodol.

Dresy idú na dračku

Posledné hodiny priniesli prestupovú bombu. Vybuchla na trase Madrid – Turín. V utorok večer sa uzavrel prestup Cristiana Ronalda.

„Bolo krásne byť súčasťou Realu Madrid. Budúcnosť však nie je dôležitá, lebo sme práve vošli do histórie. Trochu si oddýchnem a o niekoľko dní fanúšikom oznámim, kam povedú moje ďalšie kroky,“ šokoval Ronaldo po finále Ligy majstrov.

Neblafoval.

Jeden z najlepších futbalistov sveta sfinalizoval svoj prestup z Realu do Juventusu. Podpísal zmluvu na štyri roky v celkovej hodnote 120 miliónov eur. Na Portugalčanov 30-miliónový ročný plat sa bude skladať napríklad aj automobilový koncern Fiat.

„Je to hanba. Zamestnancom nezvyšovali platy desať rokov. Za Ronaldov plat by mohol každý robotník zarábať o 200 eur mesačne viac,“ hneval sa jeden z nespokojných zamestnancov továrne v Neapole.

V Turíne sa už vo veľkom predávajú čierno-biele dresy s Ronaldovým menom i typickým číslom sedem. Odhaduje sa, že minimálne tretina nákupnej ceny sa Juventusu vráti z predaných dresov a reklamných predmetov.

„Ronaldov príchod by bol skvelý pre celý taliansky futbal. Znovu by tu hrali najlepší hráči, tak ako pred 10–15 rokmi,“ myslí si bývalý reprezentant Dino Zoff. „Bola by to výhra v lotérii. V zahraničí sa o Serii A veľa nehovorí. Ronaldo to však môže zmeniť. Každý bude sledovať, ako to v lige vyzerá a koľko dal gólov,“ pridáva sa Christian Vieri.

Chválil ho Mourinho

Dvoma milimetrovými centrami postavil svojich spoluhráčov pred jednoduchú úlohu. Neskôr si vypýtal faul a z priameho kopu sa nepomýlil.

Málokto im veril. Domáci fanúšikovia ich po nepresvedčivých výkonoch v príprave zatracovali skôr, ako po prvý raz vybehli na trávnik v moskovských Lužnikách. Chyba. Partia okolo kapitána Igora Akinfejeva príjemne prekvapila.

Alexander Golovin. Foto: SITA/AP, Darko Bandic
Alexander Golovin Alexander Golovin.

Najpríjemnejším zjavom bol ofenzívny stredopoliar Alexander Golovin. Vďaka výbornym výkonom zaujal aj popredné európske kluby. Najviac sa skloňujú Arsenal, Chelsea alebo Manchester United.

„Je to pravý tvorca hry. Má v sebe ťah na bránku a rád mení tempo hry. Je to veľmi šikovný hráč,“ povedal počas šampionátu kouč United José Mourinho na margo 22-ročného hráča CSKA Moskva.

Trhová cena rodáka zo sibírskeho mesta Kaltan sa pohybuje na úrovni 20 miliónov eur. Armádny klub však poslal záujemcom jasný odkaz. Minimálne 35 miliónov eur, alebo môžu na najväčší ruský talent rýchlo zabudnúť.

Splní si sen?

Srbi túžili po postupe do vyraďovacej fázy. Pomôcť im k tomu mal jeden z najžiadanejších hráčov na prestupovom trhu. Sergej Milinkovič-Savič robil so spoluhráčmi čo mohol, ale Brazílčania i Švajčiari boli nad ich sily.

Záujem viacerých klubov o šikovného hráča Lazia neutíchol ani po srbskom konci v E-skupine. Dvadsaťtriročný stredopoliar má už niekoľko dní na stole ponuku od Realu. Madridčania by do Turína mali poslať astronomických 155 miliónov eur.

Sergej Milinkovič-Savič. Foto: Reuters, DYLAN MARTINEZ
Sergej Milinkovič-Savič Sergej Milinkovič-Savič.

„Hrať za Real by bolo splneným snom. Nechcem však predbiehať. Uvidíme, čo sa udeje v najbližších dňoch,“ vravel počas šampionátu Milinkovič-Savič.

Naplní sa jeho veľká túžba?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #MS 2018 vo futbale #Sergej Milinkovič-Savič #Alexander Golovin