Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lobotka: Odchod zo Celty? Nevylučujem ho

Stanislav Lobotka, 23-ročný slovenský reprezentant, by mal v lete opustiť španielsky klub Celta Vigo.

11.07.2018 10:00
Lobotka Celta Foto:
Stanislav Lobotka.
debata (2)

Agentúry hovorili o jeho prestupe už ako o hotovej veci a citovali športového riaditeľa klubu Felipeho Miňambresa, ktorý odchod jediného Slováka v najvyššej španielskej súťaži avizoval. Talentovaný stredopoliar, ktorý má za sebou výborný prvý ročník v La Lige, sa v pondelok hlásil vo Vigu.

Potvrdíte informáciu o vašom odchode?

Nebola pravdivá, išlo len o zlú interpretáciu, možno nepresný preklad. Zatiaľ sa nič nezmenilo a všetko zostalo po starom. Práve som začal prípravu na nový ročník, absolvoval som po dovolenke v pondelok prvý tréning s Celtou.

Čo vás na ňom čakalo?

Prišli už prvé nové tváre. V kádri nastane pohyb, dokonca veľký, niektorí hráči klub opustia, končia sa im zmluvy. Ešte sa len všetko začína. Čo bude ďalej, to sa uvidí.

Ako vidíte možnosť vášho odchodu?

Tá existuje vždy. Nevylučujem ho v prípade, ak príde zaujímavá ponuka, ktorá by ma v kariére posunula zasa o kúsok ďalej.

Ako ste strávili dovolenku?

Zväčša doma na Slovensku, užíval som si to, veď skoro celý rok som preč. Občas som si odbehol do Česka i Rakúska, ale k moru som sa nevybral. Vo Vigu mám peknú pláž, tu mám dovolenku skoro stále…

Aký program vás čaká v najbližších dňoch? Cestujete na sústredenie?

Do konca týždňa trénujeme vo Vigu. Potom sme na sústredení v stredisku Latocha, ktoré leží asi tridsať minút od Viga. Tam strávime týždeň a opäť sa vrátime do Viga. Na záver prípravy nás čaká sústredenie v Anglicku.

Sledovali ste doterajšie stretnutia na šampionáte?

Nevidel som, samozrejme, všetky, ale väčšinu určite. Teraz sa teším na záver turnaja, budeme zápasy sledovať spolu, celé mužstvo.

Stanislav Lobotka na zraze reprezentácie v Senci. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Stanislav Lobotka Stanislav Lobotka na zraze reprezentácie v Senci.

Komu držíte palce?

Zloženie semifinále je asi spravodlivé, sú tam mužstvá, ktoré boli v uplynulých zápasoch najúspešnejšie. Každé z nich sa môže stať majstrom sveta a nebude to už pre mňa prekvapenie. Titul najviac želám Chorvátom, ktorí majú výborných futbalistov a hrajú aj pekný futbal. Je radosť pozerať sa na nich, ako bojujú, ako zvládajú aj ťažké situácie.

Slováci nepostúpili zo skupiny, z ktorej sa kvalifikovalo Anglicko. Vo Wembley ste mu práve vy strelili gól. Očakávali ste, že sa prebojuje tak ďaleko?

Pred šampionátom som nemal nijaké očakávania, príliš som neuvažoval o tom, kto má aké šance. Všímal som si zápasy, ako sa turnaj vyvíja. A prial som úspech Španielom, pretože v tejto krajine aktuálne hrávam. Tí to však ďaleko nedotiahli. Angličania? Majú výborný tím i trénera. Domnievam sa, že teraz sa im otvára životná šanca získať titul, ale ešte ich čakajú dve ťažké prekážky. Najprv musia zdolať Chorvátov, čo bude pre oboch náročný a vyrovnaný zápas.

Čo vás najviac na šampionáte prekvapilo?

Zlyhania viacerých favoritov. Už v skupine prvé silné tímy skončili, potom to platilo aj vo vyraďovacej fáze. Veľké prekvapenia svedčia o tom, že futbal sa čoraz viac vyrovnáva. Najviac ma prekvapila hra Španielov aj skutočnosť, že Nemci neprešli ani cez skupinu a nenadviazali na výsledky a výkony z predchádzajúcich MS. Argentína má výborný útok, ale nebola vo svojej koži, už v skupine mala namále. Príjemným prekvapením sú výkony Chorvátov i Angličanov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #MS 2018 vo futbale #celta vigo #chorvátski futbalisti #francúzski futbalisti