Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Varane zložil telefón Zidanovi. Potešil jeho i krajanov

Známi mu hovorili, že musel zošalieť. Keď na tlačovej konferencii prezradil historku spred siedmich rokov, všetci prítomní sa nevedeli prestať smiať.

06.07.2018 19:05
Raphael Varane Foto: ,
Francúz Raphael Varane oslavuje otvárací gól proti Uruguaju.
debata

„Volal mi Zinedine Zidane, ktorý pôsobil v štruktúrach Realu. Poznal som jeho hlas. Povedal som mu však, že nech mi zavolá neskôr. Musel som sa totiž učiť na prijímacie skúšky na univerzitu. A tak som zložil telefón,“ povedal Raphael Varane.

Vysoký stopér nakoniec svoj prestup do najslávnejšieho futbalového klubu sveta dotiahol do konca. Katapultoval ho do reprezentácie, ktorej v piatok podvečer pomohol k hladkému postupu cez Uruguaj (2:0) do semifinále majstrovstiev sveta v Rusku.

„Je to veľmi inteligentný a šikovný mladý muž. Svoj um využíva ako zbraň aj na ihrisku. Je to veľký talent,“ vyhlásil na Varanovu adresu Zidane. „Mnohí ho porovnávajú s legendou Realu Fernandom Hierrom. Pritom je však omnoho technickejší a rýchlejší,“ pridal sa Zidanov spoluhráč zo zlatého francúzskeho tímu na svetovom šampionáte 1998 Frank Leboeuf.

Varane si vo v piatkovom stretnutí v Nižnom Novgorode skvele naskočil na center Antoina Griezmanna a presnou hlavičkou nedal Fernandovi Muslerovi žiadnu šancu. O niekoľko minút sa mohol tešiť znova, keď uruguajského brankára nachytal na hruškách práve krídelník Atlética Madrid.

Francúzi sú po 12 rokoch v semifinále MS Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Uruguajskí fanúšikovia pred zápasom s Francúzskom.

Francúzi sa po 12 rokoch dostali opäť medzi najlepšiu štvoricu. V Nemecku to skončilo neslávne – Zidanovou hlavičkou do hrude provokujúceho Taliana Marca Materazziho a finálovou prehrou oslabeného galského kohúta.

Prekryjú zverenci Didiera Deschampa negatívnu spomienku?

debata chyba
Viac na túto tému: #Raphael Varane #francúzski futbalisti #uruguajskí futbalisti