Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Povedal som neprijateľné veci. Prácu rozhodcov uznávam, kajal sa Maradona

Bývalý slávny argentínsky futbalista Diego Maradona dráždi svojím správaním na majstrovstvách sveta predstaviteľov medzinárodnej federácie FIFA, ktorej je v Rusku hosťom v programe legiend.

06.07.2018 13:20
maradona Foto: ,
Diego Maradona zdraví fanúšikov.
debata (1)

Naposledy činovníkov nahnevala Maradonova kritika výkonu amerického rozhodcu Marka Geigera v osemfinále medzi Anglickom a Kolumbiou, za čo majstra sveta z roku 1986 dôrazne pokarhala. Maradona sa ospravedlnenil.

Päťdesiatsedemročný Maradona, ktorého pred utorňajšom záverečným osemfinále vyfotografovali v kolumbijskom drese, v rozhovore pre venezuelskú televíziu zápas označil za „monumentálnu krádež“. Kolumbijčania prehrali s Anglickom po penaltovom rozstrele a po zápase sa na Geigera sťažovali.

„Veľmi nás mrzí, keď čítame takéto vyhlásenia od hráča, ktorý sa zapísal do histórie nášho športu,“ uviedla FIFA vo vyhlásení s tým, že Maradonove narážky boli „absolútne nevhodné a úplne nepodložené“.

Maradonova reakcia na seba nenechala dlho čakať. „Pripúšťam, že v rozrušení nad vyradením Kolumbie som povedal niektoré veci, ktoré sú neprijateľné. Ospravedlňujem sa FIFA aj jej prezidentovi. Aj keď môžem mať názory, ktoré sú v rozpore s niektorými výrokmi rozhodcov, absolútne uznávam ich prácu. Robiť rozhodcu nie je ľahké,“ uviedol bývalý majster sveta a niekdajší tréner argentínskej reprezentácie na sociálnej sieti.

Maradona už na seba v Rusku upozornil výhražným gestom na adresu juhokórejského fanúšika počas zápasu Argentíny s Islandom (1:1) či oslavou postupového gólu svojich krajanov v záverečnom dueli v skupine s Nigériou (2: 1) so zdvihnutými prostredníkmi. Okamihy extázy navyše striedal s chvíľami letargie, keď sa zdalo, že zaspáva. Po zápase ho museli v zákulisí ošetriť.

Diego Maradona na zápase s Francúzskom Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Diego Maradona a jeho partnerka Rocio Oliva na...

Po vyradení Argentínčanov v osemfinále s Francúzskom zase skritizoval kapitána Lionela Messiho, ktorého prirovnal ku komiksovej postave, aj trénera Jorgeho Sampaoliho za zle zvolenú taktiku.

Kontroverzný Maradona, ktorý sa ako hráč zúčastnil na štyroch svetových šampionátoch a na MS 2010 v Juhoafrickej republike viedol Argentínu ako tréner, v minulosti bojoval so závislosťou od drog a alkoholu.

Po predávkovaní kokaínom v roku 2000 takmer zomrel. Bývalá hviezda Neapola v súčasnosti pôsobí ako predseda bieloruského klubu Dynamo Brest.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Diego Maradona #kolumbijskí futbalisti