Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štyri lístky. Sú pamiatkou na zosnulú rodinu

Portál SportBible označil jeho príbeh za najtragickejší na majstrovstvách sveta. Žiaľ, nemožno nesúhlasiť. Pri jeho čítaní sa do očí tlačia slzy. A hlava žasne, koľko vnútornej sily v sebe človek má.

28.06.2018 16:36
debata (2)

Poslúchol radu psychológa

Mexičan Gilberto Martinez je vášnivý futbalový fanúšik. Pred niekoľkými mesiacmi sa rozhodol, že na svoj v poradí štvrtý futbalový svetový šampionát vycestuje naprieč zemeguľou aj s rodinou. Rezervoval letenky, vybral hotel a odpočítaval dni, kedy manželku Veronicu, syna Diega a dcéru Miu vezme do Ruska.

Sna sa však nedočkal. Vo štvrtok uplynuli presne dva mesiace od tragickej dopravnej nehody v Miami, pri ktorej zahynuli štyria ľudia.

Veronice nedal na križovatke prednosť mladý muž na terénnom vozidle. Vo viac ako stokilometrovej rýchlosti to napálil priamo do minivanu, v ktorom sedela 42-ročná Veronica, jej dve deti vo veku 8 a 6 rokov a aj 50-ročný brat, za ktorým sa vybrala na návštevu.

Všetci na mieste zahynuli. Dvadsaťjedenročný Paul Streater, ktorý nehodu zapríčinil sa v prebiehajúcom vyšetrovaní bráni tým, že sa mu zasekol plynový pedál a nemohol nehode zabrániť. Martinez hľadal pomoc v ťažkej chvíli u psychológa, ktorý mu dal cennú radu. „Choď tam a vzdaj úctu svojej rodine a splň jej váš spoločný sen.“

A šikovný právnik sa rozhodol poslúchnuť.

„Bolo by pre mňa náročné volať aerolinkám a na recepcie hotelov a požiadať ich, aby mená mojich blízkych zmenili na tie, ktoré patrili priateľom, ktorí sa so mnou vybrali do Ruska. Neviem, čo by to so mnou urobilo,“ vyznal sa Martinez.

Neymara sledoval kvôli synovi

Zbalil si kufre, vzal kamarátov a navštevuje ruské mestá i zápasy majstrovstiev sveta. Plní nebohej manželke a deťom sny, ktoré už nestihli premeniť na realitu.

„Veronica chcela, aby sme absolvovali cestu z Moskvy do Petrohradu vlakom,“ vysvetlil svoje potulky po dvoch najväčších mestách Ruska. To bol však len jeden z dôvodov.

Martinez v Lužnikách videl na vlastné oči jedno z najväčších víťazstiev Mexičanov na svetových šampionátov. Po výhre 1:0 nad Nemeckom vďaka gólu Hirvinga Lozana mu brankár národného tímu Guilermo Ochoa poslal veľavravnú esemesku.

„Toto bolo pre tvoju rodinu,“ napísal Ochoa. „Vtedy bol Deň otcov, nebolo to ľahké. Znela hymna, dali sme gól, hrali výborne a vyhrali. Bolo tam veľa emócií,“ priznal Martinez.

La historia más trágica y emotiva del Mundial de Rusia 2018 Gilberto Martínez camina por las calles rusas con una camiseta con inscripciones y con cuatro credenciales en su cuello, pero pocos saben cuánto sufrió antes de alentar a México en la Copa del Mundo El Mundial de Rusia 2018 no será uno más en la vida del abogado mexicano. El sueño de su vida comenzó a gestarse tras la clasificación de su país a la cita mundialista. Él y su esposa Verónica Raschiotto, comenzaron a planificar un viaje de ensueño, del que sus hijos Mía y Diego, de seis y ocho años, también iban a ser parte. A dos meses del inicio del torneo internacional, Martínez ya tenía todo organizado: aéreos, hospedaje y las diversas entradas para ver tanto a México, como a Argentina (por la nacionalidad de su mujer) y a Brasil, el pequeño Diego quería ser testigo de la magia que despliegan Neymar y Messi en cancha. Pero todo cambiaría rotundamente después del 28 de abril, cuando Verónica y sus dos hijos fueron a visitar a su hermano a Miami. Lee más en @infobaeamerica - link en BIO -. . #GilbertoMartinez #Mexico #SeleccionMexicana #Rusia #Mundial #Rusia2018 #WorldCup #FIFAWorldCup #HistoriasDeVida

Príspevok, ktorý zdieľa Infobae America (@infobaeamerica),

Futbal mu pomáha prekonávať veľmi náročné životné obdobie. S tričkom, na ktorom má napísané „Vero, Diego, Mia, navždy so mnou“ a štyrmi fanúšikovskými identifikačnými kartami sledovali aj víťazstvo Brazílie nad Kostarikou (2:0). Dôvod?

Syn Diego vždy túžil naživo vidieť svojho hrdinu na ihrisku. Nevynechal ani duel Argentíny, ktorej veľmi fandila jeho polovička.

V sobotu sa Martinez vráti domov do Mexico City. S novými zážitkami a dobrým pocitom. Lebo napriek veľkej bolesti splnil sebe i rodine veľký sen.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mexickí futbalisti #Gilberto Martinez