Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DIÁR Z MS: Čert zober hru

Strelil excelentný gól. A zažil tri T. Trpel. Trápil sa. Tešil sa. Kapitán Messi držal bojovú zástavu Albicelestes vysoko nad hlavou a so svojím tímom vykľučkoval z beznádejnej situácie.

27.06.2018 16:30
Lionel Messi Foto: ,
Fanúšik Argentíny s Messiho dresom na štadióne v Petrohrade.
debata

Podobný krízový režim si nacvičili vlani 11. októbra. Pred posledným zvonením juhoamerickej kvalifikácie boli Argentínčania na nepostupovej priečke. Hrozilo, že do Ruska nepocestujú. To si neviem ani predstaviť, vyhlásil pred stretnutím Messi. A potom troma gólmi do ekvádorskej siete vyplnil prihlášku do Ruska.

Teraz bola argentínska situácia ešte komplikovanejšia. Kým v Quite domácim už o postup nešlo, v Petrohrade to bol boj, kto z koho. Nigéria? Argentína?

Pred kľúčovým zápasom mali vraj situáciu v argentínskom tábore pod kontrolou tri M. Messi – Mascherano – Mercado.

Reči o rozklade tímu sa na ihrisku nepotvrdili. Ale obavy, že mužstvo nie je vo svojej koži, ani postup nerozptýlil.

Juhoameričanom nešlo všetko ako po drôtiku. Najmä vyrovnávajúci gól ich vykoľajil. Ale bojovali ako o život.

Argentínsky tím podlieha messizávislosti. Keď mu ide karta, aj mužstvo je úspešné. Ale sú chvíle, keď to platí aj opačne. Ani najlepší hráč planéty neznamená veľa bez tímu.

V utorok to mohla byť už jeho rozlúčka s národným dresom. Našťastie, tento termím padol. Našťastie preto, lebo pre šampionát je dobré, ak taká osobnosť v ňom pokračuje. A s ním aj desaťtisíce argentínskych fanúšikov, ktorí sa starajú o temperamentnú náladu.

Otázka však stále visí vo vzduchu: Na aký dlhý čas?

V tomto turnaji sa ešte stále čaká na Argentínu, ktorá by mohla bojovať o najvyššie pocty. V Rusku však teraz mnohí súhlasia s tvrdením: Čert zober hru, dôležité je, že Leo zostáva.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #argentínski futbalisti #Z Ruska píše Michal Zeman