Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zabudnime už na Zlatana, vyzýva tréner Švédov. Kórejčania ich zmiatli trikom

Keď futbalisti Švédska vstúpia v pondelok v Nižnom Novgorode do majstrovstiev sveta, stále sa nad nimi bude vznášať duch Zlatana Ibrahimoviča, aj keď hviezdny útočník v národnom tíme skončil už pred dvoma rokmi.

17.06.2018 21:47
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič navštívil v Moskve zápas Nemecka s Mexikom a ochotne pózoval s fanúšikmi.
debata (1)

A práve zápasom proti Kórejčanom by chcel tím trénera Janneho Andersona konečne odštartovať novú éru bez najlepšieho reprezentačného strelca.

„Je to neuveriteľné. On už dávno za Švédsko nehrá, ale stále sa o ňom rozprávame,“ vyhlásil Andersson.

„Prečo sa radšej nebavíme o iných skvelých hráčoch, ktorí sú tu s nami,“ dodal kouč, ktorého tím síce v baráži senzačne vyradil Taliansko, lenže hráči ako Emil Forsberg, John Guidetti alebo Ola Toivonen nedokázali Ibrahimoviča zatieniť na ihrisku ani mimo neho.

Proti Anderssonovi navyše hovoria výsledky. Švédsko vyhralo jediný z uplynulých siedmich zápasov a v posledných troch dueloch navyše nedokázalo dať gól.

Vo forme však do Ruska neprišla ani Kórea, ktorá vyhrala v jedinom z posledných šiestich zápasov a v posledných dvoch vyšla strelecky naprázdno.

Tréning švédskych futbalistom v Nižnom Novgorode. Foto: Reuters, CARLOS BARRIA
Švédsko, futbal, Nižnij Novgorod Tréning švédskych futbalistom v Nižnom Novgorode.

Možno aj preto vzájomnému súboji na šampionáte predchádzala zo strany ázijského tímu aj netradičná príprava mimo ihriska.

Kórejskí hráči totiž v posledných prípravných zápasoch vystriedali hneď niekoľko čísel na dresoch. Stredopoliar Tottenhamu Son Hung-min zmenil číslo štyrikrát, rovnako ako kapitán Ki Song-jung.

„Niečo také som ešte nezažil. Na jednej strane to bolo nezvyčajné a zaujímavé, ale na druhej náročné, pretože sme sa museli naučiť spoznávať hráčov podľa ich vzhľadu a pohybov,“ povedal pre denník Aftonbladet hovorca švédskej reprezentácie Lasse Jacobsson.

Hoci tréner kórejského výberu Šin Te-jong kvôli mixovaniu s číslami čelil aj v domácich médiách kritike, príliš ťažkú hlavu si z nej nerobil.

Namiesto toho požiadal fanúšikov o pomoc pri sledovaní švédskej prípravy. „Nebudem na ich tréningy posielať pozorovateľov. Ale ak nám ľudia chcú pomôcť, tak nech ich nakrútia a videá nám pošlú,“ vyhlásil.

Švédsko s Kóreou vstúpia do majstrovstiev v pondelok od 14.00.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kórejskí futbalisti #švédski futbalisti