Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

16 hodín bez jedla a vody. Tréner priznal, že brankár kvôli pôstu predstieral zranenie

Tréner futbalistov Tuniska Nabil Maalúl priznal, že brankára Muizza Hasana požiadal, aby v prípravných zápasoch počas ramadánu predstieral po západe slnka zranenie, aby sa spoluhráči mohli po celodennom pôste na striedačke najesť a napiť.

06.06.2018 08:54
Tunisko, futbalisti, radosť Foto: ,
Gólová oslava futbalistov Tuniska.
debata

Moslimovia počas ramadánu okrem iného nemôžu cez deň jesť a piť, a preto Maalúl prišiel s nápadom, aby Hasan po západe slnka predstieral zranenie.

Keďže podľa pravidiel musia brankára ošetriť priamo na ihrisku, mohli sa ostatní futbalisti v pokoji občerstviť.

V zápase s Portugalskom si brankár privolal lekára v 58. minúte a o pár dní neskôr proti Turecku to urobil v 49. minúte. Oba duely sa skončili 2:2.

„Musel som sa na to pripraviť, pretože veľa hráčov pôst dodržiava. Preto som mu povedal, aby predstieral zranenie, aby sa mohli najesť,“ citovala Maalúla agentúra AFP.

„Je to časť nášho náboženstva a hráči majú právo urobiť to, čo musia. Je náročné vydržať šestnásť hodín bez jedla, bez vody a ešte k tomu trénovať, ale prispôsobili sme sa,“ uviedol kouč, ktorého prácu počas majstrovstiev už ramadán komplikovať nebude.

Končí sa totiž štyri dni pred prvým zápasom Tuniska na šampionáte proti Anglicku. V ďalších zápasoch potom „Orli z Kartága“ nastúpia proti Belgicku a Paname. Ramadán ešte ovplyvní ich sobotňajšiu generálku na turnaj v Rusku, na ktorú nastúpia v Krasnodare proti Španielsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #ramadán #tuniskí futbalisti #Nabil Maalúl