Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strach aj radosť. Neymar znovu naháňa brazílske legendy

Bol neskorý večer. Posledná februárová nedeľa v roku 2018 sa pomaly chýlila ku koncu. Pre Neymara - a aj jeho krajanov - však nakoniec bola dlhá a bolestivá.

04.06.2018 17:50
Neymar Foto: ,
Neymar oslavuje gól do siete Chorvátska.
debata

Najväčšia hviezda kanárikov zostala po súboji počas duelu francúzskej futbalovej Ligue 1 medzi Parížom Saint-Germain a Marseille ležať na trávniku. Neymar sa skrúcal v bolestiach a okamžite ukazoval, že s jeho pravou nohou niečo nie je v poriadku.

Stihne šampionát? Zľaknutí Brazílčania po nedeli už poznajú odpoveď na najdôležitejšiu otázku pred Majstrovstvami sveta 2018 v Rusku.

Neymar sa po necelých štyroch mesiacoch vrátil do súťažného diania spôsobom sebe vlastným. V prípravnom dueli v Liverpoole obišiel trojicu Chorvátov a nechytateľne skóroval. Víťazným gólom tak prispel k víťazstvu svojho tímu 2:0.

Keď jeho strela opečiatkovala brvno a našla si cestu do siete, odchovanec FC Santos vybuchol od radosti. Okamžite sa s ňou šiel podeliť s trénerom i lekárom brazílskej reprezentácie.

„Keď lopta vošla do bránky, prebleslo mi hlavou, že sa musím poďakovať tým, ktorí mi pomohli. Rodine, blízkym, priateľom i doktorovi Lasmarovi,“ vysvetlil svoju emotívnu oslavu Neymar.

Po jeho prvom vážnejšom zranení mu pomoc ponúklo hneď niekoľko špičkových odborníkov. On však stavil na krajanov a zdá sa, že urobil dobre. Na súťažnom trávniku sa po marcovej operácii zlomenej kostičky v pravom chodidle objavil v solídnej forme.

„Boli to veľmi tvrdé týždne, ale som rád, že som späť. Cítim neskutočnú radosť, lebo môžem hrať futbal. Skóroval som pri mojom návrate a vyhrali sme nad silným súperom. Som veľmi šťastný. Je však pravda, že som cítil strach, či je všetko tak, ako má byť. Uvidíme, čo prinesú najbližšie týždne. Oproti ostatným cítim zlepšenie,“ usmieval sa Neymar.

Po boku Phillipa Coutinha z FC Barcelona a Williana z Chelsea vytvorili skvele fungujúce dynamické trio. Chorvátska obrana len ťažko zachytávala ich ofenzívne finesy. Na Neymarovi, ktorý odohral druhý polčas, bolo vidieť viac ako trojmesačnú absenciu v súťažnom súboji.

Svet sa nevie dočkať vystúpenia Neymara na MS... Foto: Reuters, RUPAK DE CHOWDHURI
Neymar, maľba Svet sa nevie dočkať vystúpenia Neymara na MS vo futbale. Na snímke partia chlapcov v indickej Kalkate.

„Stále sa necítim stopercentný, ale je to dobrých 80 percent,“ vysvetlil štvrtý najlepší strelec brazílskeho národného tímu.

Dvadsaťšesťročný najdrahší hráč planéty s 53 gólmi v národnom drese už naháňa svojich legendárnych predchodcov – Romária (55), Ronalda (62) aj Pelého (77).

„Nie je to žiaden boj o post najlepšieho brazílskeho strelca. Sú to len čísla. Oni sú mojimi idolmi a nikdy nebudem lepším vzorom ako boli kedysi oni. Som šťastný, že pomáham tímu. Ten je v našej práci najdôležitejší,“ uzavrel Neymar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #brazílski futbalisti