Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majstri sveta nominovali. Hviezda City nečakane zostáva doma, Neuer si vydýchol

Ofenzívny stredopoliar Leroy Sané sa nečakane nedostal do nominácie nemeckých futbalistov na majstrovstvá sveta v Rusku.

04.06.2018 14:21
Leroy Sané Foto: ,
Leroy Sané.
debata

Tréner obhajcov trofeje Joachim Löw nezaradil dvadsaťdvaročného hráča Manchestru City do konečného výberu 23 mien pre šampionát rovnako ako brankára Bernda Lena, obrancu Jonathana Taha a útočníka Nilsa Petersena. Naopak, v kádri nechýba uzdravený prvý brankár Manuel Neuer.

Kým vyradenie Lena, Taha a Petersena sa všeobecne očakávalo, Saného absencia v konečnej nominácii je prekvapením. Mladý záložník sa v uplynulej sezóne v klube podieľal na 33 góloch – 14 ich dal a na ďalších 19 prihral. V Premier League si za Manchester City v 32 zápasoch pripísal desať gólov a k tomu pridal hneď 15 asistencií.

„V živote futbalového trénera sú rozhodne lepšie dni, než keď musíte štyroch takých skvelých hráčov poslať domov. Sklamanie tých štyroch bolo obrovské, rozhodovanie bolo veľmi tesné. Pri behu na 100 metrov by ste potrebovali cieľovú fotografiu,“ povedal Löw.

Neuer figuruje v nominácii, hoci po prekonaní dlhého zranenia odchytal zatiaľ iba víkendový prípravný zápas v Rakúsku, ktorý Nemci prekvapujúco prehrali 1:2.

„Vedel som, že to zvládnem a stihnem sa vrátiť. Nikdy som nestratil vieru. Nemám strach, že by som riskoval. Riziko je rovnaké ako u každého iného hráča,“ vyhlásil gólman Bayernu Mníchov.

Obhajca titulu Nemecko sa na šampionáte v F-skupine stretne s Mexikom, Švédskom a Južnou Kóreou.

Nominácia Nemecka na MS:

  • Brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), Kevin Trapp (Paríž Saint-Germain)
  • Obrancovia: Matthias Ginte (Borussia Mönchengladbach), Jonas Hector (1. FC Kolín), Mats Hummels, Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Niklas Süle (všetci Bayern), Marvin Plattenhardt (Hertha BSC), Antonio Rüdiger (Chelsea)
  • Stredopoliari: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paríž Saint-Germain), Leon Goretzka (Schalke 04), Ilkay Gündogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus Turín), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller, Sebastian Rudy (obaja Bayern), Mesut Özil (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund)
  • Útočníci: Mario Gomez (VfB Stuttgart), Timo Werner (RB Lipsko)
debata chyba
Viac na túto tému: #Manuel Neuer #nemeckí futbalisti #Leroy Sané