Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi môže byť ešte dlho Messim. Vzdal sa pizze a coly, na ihrisku už nevracia

Napriek tomu, že Lionel Messi si niekoľko rokov drží status futbalovej superhviezdy, kontrola jedálnička donedávna nepatrila medzi jeho silné stránky.

01.06.2018 08:59
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Všetko sa zmenilo po prehratom finále ostatných MS 2014 proti Nemecku. Rozhodol sa, že v otázke zmeny stravovacích návykov sa obráti na odborníkov. Po odporúčaní vtedajšieho spoluhráča Martina Demichelisa vyhľadal špecialistu Giuliana Posera.

Taliansky lekár bol v zmene Messiho štýlu striktný. Päťnásobnému držiteľovi Zlatej lopty zakázal pizzu, jedlá z cukru a bielej múky či polotovary a znížil jeho konzumáciu mäsa. Z neho jedáva len ryby a hydinu, aj to v obmedzenej miere.

„Argentínčania konzumujú veľmi veľa mäsa, ktoré je ťažko stráviteľné,“ povedal Poser pre denník Corriere della Sera. Jeho metóda sa podrobila aj kritike, ale podľa vlastných slov ho negatívne ohlasy nezaujímajú.

„Výsledky hovoria za všetko, pozrite sa teraz na Lea,“ dodal o útočníkovi, ktorý nutričného odborníka navštívil aj pred začiatkom šampionátu v Rusku.

Odkedy pristúpil k diéte, už nebojuje so svalovými problémami, zranenie kolena utrpel po súboji s iným hráčom. Predtým mu na ihrisku počas zápasov často prišlo zle a vracal, čo sa mu už dlhší čas nestalo. „Vďaka tejto zmene môže byť Messi Messim ešte dlhý čas,“ tvrdí Poser.

V jedálničku hrajúcej legendy Barcelony sú najmä celozrnné obilniny, orechy, vajcia, sezónna zelenina a ovocie. Pokrmy pripravuje na olivovom oleji a varí ich čo najkratšie. Päť dní pred zápasom jedáva ku každému hlavnému jedlu zeleninovú polievku, v ktorej nechýba kurkuma, koriander, čili či zázvor.

Messi od začiatku spolupráce s Poserom schudol takmer štyri kilogramy. „Počas dlhých rokov som sa stravoval nezodpovedne. Jedol som veľa sladkostí, čokolády či keksov, pil som sladené nápoje. Teraz si na to dávam oveľa väčší pozor. Jedávam ryby či zeleninové šaláty a cítim sa oveľa lepšie,“ pochvaľuje si nový životný štýl Messi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #argentínski futbalisti