Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S videorozhodcom v LM sa neponáhľajú. Šéf UEFA: V Madride by nič nezmenil

Predseda európskej futbalovej únie UEFA Aleksander Čeferin má obavy, aby použitie videorozhodcu na majstrovstvách sveta v Rusku nesprevádzali problémy a škandály. Nová technológia bude mať na šampionáte premiéru.

18.04.2018 13:11
Gianluigi Buffon, Michael Oliver Foto: ,
Rozhodca Michael Oliver vylučuje brankára Juventusu Gianluigiho Buffona v odvete štvrťfinále Ligy majstrov.
debata

„Musím povedať, že mám trochu obavy z majstrovstiev sveta, kde budeme mať arbitrov, ktorí ešte nikdy nepracovali s videorozhodcom. Dúfam, že nepríde k žiadnym škandálom a problémom,“ povedal Čeferin v rozhovore s talianskym denníkom Gazzetta dello Sport.

Slovinský šéf UEFA už skôr oznámil, že nová technológia, ktorú už zaviedli vo viacerých európskych ligách, zatiaľ nevyužijú ani v budúcej sezóne Ligy majstrov.

„Liga majstrov je ako ferrari alebo porsche. Nemôžete ich riadiť hneď, potrebujete trénovať, testovať v offline režime. A každý musí pochopiť, ako to funguje,“ uviedol Čeferin.

„Je príliš skoro na videotechnológie. To neznamená, že ich nikdy nebudeme mať, pretože ten proces je neodvratný. Jedného dňa to budeme mať v Lige majstrov, ale nie je sa kam ponáhľať,“ dodal Čeferin.

O zavedení videa hovoril minulý týždeň majiteľ Juventusu Andrea Agnelli. Turínsky klub pripravila v nastavení odvety štvrťfinále Ligy majstrov na pôde Realu Madrid sporná penalta v predĺžení a z postupu sa vďaka pokutovému kopu tešil súper.

„Čo by sa zmenilo s videom? Nič. Videl som to asi päťdesiatkrát a pre polovicu ľudí to jednoducho penalta bola a pre druhú polovicu nie,“ vyhlásil Čeferin.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2018 vo futbale #Aleksander Čeferin