Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymar senior: Na môjho syna spáchali futbalový atentát

Kým jeho syn nevstúpil do Barcelony, futbalový svet ho vôbec nepoznal. Dokonca aj doma v Brazílii sa držal stranou.

08.07.2014 09:00
Neymar Foto: ,
Futbalový šampionát sa pre Neymara skončil. V zápase Brazílie proti Kolumbii si zlomil stavec.
debata (4)

Neymara da Silvu seniora považovali v krásnom plážovom meste Santos, ktoré preslávil najmä futbalový kráľ Pelé, za mimoriadne dôležitú persónu v pozadí jeho slávneho syna.

Usilovali sa k nemu dostať mnohí poprední manažéri z celého sveta. Málokoho však pustil do svojej blízkosti a všetky obchodné veci, ktoré súviseli s jeho juniorom, si držal pevne v rukách. Tým si získal aj nemálo nepriateľov.

Svetoznámym sa stal až potom, keď vypukli známe finančné nejasnosti okolo synovho prestupu do FC Barcelona za 118 miliónov dolárov, na ktorom participoval aj on. Po zápase Brazília – Kolumbia a likvidačnom faule neskrýval hnev. Pravde poskytol exkluzívny rozhovor.

Čo hovoríte na brutálny faul na Neymara juniora?
Ťažko sa mi to komentuje, ale na podobné náhody neverím. Všetci sme videli, že išlo o úmysel. Na môjho syna bol spáchaný futbalový atentát. Rozhodca zlyhal na celej čiare. Čo na týchto majstrovstvách sveta vyvádzajú rozhodcovia, je absurdné, je to hanba. Ak Suáreza tvrdo potrestali, tak potom Kolumbijčana za túto zákernú likvidáciu by mali odviesť rovno do basy. A rozhodca ho ani nenapomenul…

Čo vám v tom momente prebehlo mysľou?
Bol som zdesený, čo sa stalo, že je to vôbec možné a dokonca beztrestne. Hneď som vedel, že je zle. Veľmi zle. Podľa reakcie na tvári môjho syna som videl, že je koniec. Zmasakrovali ho. Pýtal som sa, komu zavadzal, komu zavadzia Brazília? Od začiatku majstrovstiev sveta poľovali na môjho syna a nik nič nepodnikol. Z toho som šokovaný.

Aké vážne je zranenie vášho syna?
Samozrejme, že je to vážne. Má zlomený stavec. Nie je však teraz až natoľko podstatné, či bude v poriadku o dva či tri mesiace, ale čo bude ďalej. Aká bude jeho psychika a ďalšia kariéra.

Ako to znáša junior? O čom ste spolu hovorili po stretnutí s Kolumbiou a po vyšetreniach, ktoré absolvoval?
Nebol na tom dobre ani psychicky, čo je pochopiteľné. Pokúšal som sa ho upokojiť a aspoň trošku optimisticky naladiť. Strašne ho mrzí, že v závere šampionátu vypadol z tímu. Jeho sen doviesť selecao doma k šiestemu titulu majstra sveta stroskotal. Zostala mu už iba rola diváka.

Ako vidíte v novej situácii šancu Brazílie postúpiť do finále a získať titul?
Už to bude nesmierne ťažké, ale musíme sa pokúsiť ešte o malý zázrak. Nádej umiera vždy posledná, počkajme si. Od brazílskeho mužstva je navyše veľmi sympatické vyhlásenie, že sa pokúsi vybojovať úspech aj pre môjho syna.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #MS 2014 vo futbale