Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Holanďania majú problém. Ak postúpia do finále, musia zmeniť hotel

Futbalisti Holandska majú pred semifinále majstrovstiev sveta s Argentínou organizačné starosti. Ak totiž postúpia do finále, musia si v Riu de Janeiro nájsť iný hotel.

07.07.2014 10:33
Holandsko, tréning, MS 2014 Foto: ,
Futbalisti Holandska počas tréningu.
debata

Z ich doterajšieho útočiska na slávnej pláži Copacabana ich totiž vyháňa FIFA, ktorá tam potrebuje ubytovať sponzorov a funkcionárov.

Holanďania celý turnaj strávili v hoteli Caesar Park Ipanema a teraz vyrazili do Sao Paula na stredajšie semifinále s Argentínou. Ak prehrajú, presunú sa rovno do Brazílie, kde sa hrá o tretie miesto, v prípade výhry a účasti vo finále sa budú musieť v Riu sťahovať.

„Toto rozhodne nie je v záujme futbalu, ale museli sme ustúpiť. FIFA nám našla nový hotel, ktorý je ale v horách nad mestom. Ak postúpime, budeme to musieť riešiť,“ povedal predseda Holandskej futbalovej asociácie Bert van Oostveen. „Hráči boli na hotel zvyknutí a teraz by mali pred možno najdôležitejším zápasom ich kariéry riešiť toto,“ dodal.

Holanďania mali podobný problém už pred štyrmi rokmi v JAR, kedy tiež museli pred finále so Španielskom meniť hotel. Vtedy však bol problém v tom, že vedenie tímu nepočítalo s postupom do finále a rezervovalo hotel len do štvrťfinálových zápasov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Holandsko #MS vo futbale 2014