Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekordér Mondragón ukončil kariéru

Kolumbijský futbalový brankár Faryd Mondragón, ktorý sa nedávno stal najstarším hráčom v dejinách so štartom v zápase na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta, ukončil po vypadnutí jeho tímu na šampionáte v Brazílii kariéru.

06.07.2014 16:58
Faryd Mondragón Foto: ,
Faryd Mondragón z Kolumbie je najstarším hráčom, ktorý kedy nastúpil na zápas MS.
debata

Štyridsaťtriročný veterán (nar. 21. júna 1971) už pred tohtoročným vrcholom avizoval, že to môže byť jeho posledný turnaj kariéry. „Toto je moja posledná fáza profesionálnej kariéry. Som hrdý, že som bol súčasťou tohto skvelého mužstva,“ uviedol na sociálnej sieti Instagram bývalý brankár Galatasarayu Istanbul.

Mondragón začal kariéru v Deportive Cali, hral aj za Santa Fé, Independiente, v roku 1999 sa presunul do Európy a obliekol si dresy San Sebastiánu, Galatasarayu, Kolína, neskôr Philadelphie a na záver kariéry sa vrátil do Deportiva Cali.

Za Kolumbiu nastúpil v 56 stretnutiach. Historický zápis mu doprial tréner reprezentácie José Pékerman, ktorý ho päť minút pred koncom duelu proti Japonsku v C-skupine na svetovom šampionáte v Brazílii za rozhodnutého stavu poslal na trávnik. Kolumbia prehrala na šampionáte vo štvrťfinále s Brazíliou (1:2). Informácie zverejnil web goal.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Faryd Mondragón