Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úloha hviezd

Štatistici vyrátali, že v brazílskom turnaji si zahralo dvadsať futbalistov, ktorí sa v minulosti stali majstrami sveta. Všetci sú už dávno doma a sledujú šampionát v televízii. Boli to najmä Španieli, ktorí neslávne obhajovali titul a zopár Talianov, ktorí zhoreli takisto ešte v skupine.

08.07.2014 15:32
Messi Maradona Foto: ,
Idoly argentínskeho futbalu. Lionel Messi a Diego Maradona.
debata

Nech získa najvzácnejšiu futbalovú trofej ktorékoľvek z mužstiev, na planéte už o niekoľko dní pribudnú vyše dve desiatky nových šampiónov najpopulárnejšej hry. A stále sa môže stať, že do klubu vyvolených, v ktorom majú miestenku len majstri sveta, prijmú nového člena. Holandsko ešte titul vo svojej zbierke nemá.

Semifinálové zápasy ukážu, akú úlohu hrajú v tímoch hviezdy. Na jednej strane je Brazília, ktorá prišla o Neymara. Odborníci sa rozdelili na dve skupiny. Jedna vraví, že bez neho je mužstvo polovičné a už nemá nijakú šancu. Druhá očakáva presný opak – tím sa zomkne a jedného hráča, aj keď geniálneho, nahradí.

Argentína takú dilemu nerieši. Jej hviezda, ktorá stále najjasnejšie žiari na futbalovom nebi, je k dispozícii a pripravená doviesť tím do finále. Messi by mal byť hlavným tromfom, ktorý zastaví Holanďanov.

Á propos, práve on je najnetrpezlivejší čakateľ na zapísanie do zoznamu nových majstrov sveta. K nesmrteľnosti mu totiž chýba už iba veľký úspech v národnom drese. Potom mu už nik nemôže doma vyhadzovať na oči, že na Maradonu nemá…

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale