Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diár: Zlatá horúčka

Titul tras sa, prichádzajú Nemci! Takto oslávil Bild postup svojich cez Francúzov vo štvrťfinále. Nemci sú hladní po veľkom triumfe a nemôžu sa dočkať.

11.07.2014 22:46
fanúšikovia, Nemecko Foto: ,
Nemeckí fanúšikovia v Brazílii.
debata

Zlatá horúčka zachvátila celú krajinu, od zápasu s Brazíliou už chladia šampanské na nedeľňajšie oslavy.

Z troch posledných turnajov má tím dva bronzy a jedno striebro. Prišiel čas urobiť krok vyššie, hladí nemeckú dušu aj tréner Joachim Löw.

Lenže pozor! Presní Nemci sa už raz prerátali. Argentínčan Diego Maradona, ktorý robí rozruch všade, kam príde, sa bije hrdinsky do pŕs a dáva rady krajanom, ako zatočiť so súperom. My sme sa už dokázali vyrovnať s nemeckými tankami, vlieva im silu pred finále na Maracane.

Každému je jasné, o čom hovorí. Vo finále MS 1986 Nemci nestačili na Argentínčanov. Hlavným hrdinom bol práve božský i hriešny Diego.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Desiaty raz na seba narazia súperi z Európy a Južnej Ameriky. Presná polovica z finálových stretnutí bola zmiešaná. Keď došlo k takejto konfrontácii, Juhoameričania zväčša Európanov školili. Z deviatich finále vyhrali až sedem.

Nehovoriac o tom, že na americkej pôde mali Európania do futbalového neba vždy ďalej. Všetko sa rozhodne na trávniku, ale už niekoľko dní zúri psychologická vojna, v ktorej je dôležité nahlodať súpera a vyviesť ho z rovnováhy.

Bild to má spočítané a chrlí jednu perlu za druhou. Po semifinálovej šachovej partii, v ktorej dali Argentínčania mat Holanďanom, poslal súperovi srdečný pozdrav. Vitajte vo finále, milí Argentínčania! A gratulujeme k druhému miestu…

Popri forme nechýba Nemcom najmä sebavedomie…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #MS 2014 vo futbale