Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diár: Zbohom, jogo bonito

Brazílski futbalisti skončia vysnívaný domáci turnaj s prázdnymi rukami, ale s desiatimi gólmi vo svojej sieti z dvoch záverečných zápasoch. To je silnejšia brazílska káva ako tá, čo sa pestuje na úrodných plantážach v Campinas.

14.07.2014 10:00
Brazílska fanúšička Foto: ,
Brazílski diváci neskrývali obrovské sklamanie.
debata

Po horore, ktorý im nachystali Nemci, ich dorazili Holanďania. Pristrihli kanárikom krídielka, domáci ani na chvíľu neboli schopní vzlietnuť vyššie ako meter nad zemou. Ukázali bezradný a chaotický výkon.

Šokovaní fanúšikovia sa s mužstvom lúčili na národnom štadióne v hlavnom meste, ktorý nesie meno legendárneho Maného Garrinchu, vytrvalým bučaním. Ťažko sa zmierovali s holým faktom, že ich mužstvo nie je na tomto turnaji zďaleka najlepšie.

Brazílčania nasadili dva svoje najväčšie mozgové trusty. Tréneri Scolari a Parreira priviedli mužstvo k dvom posledným titulom majstrov sveta. Teraz priemerný tím posunuli namiesto do neba skratkou do pekla.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Márna sláva. Pre silné európske mužstvá nebol problém urobiť s rozloženým brazílskym súperom dvakrát krátky proces. Zbohom, povestné jogo bonito, nádherná hra, ako vravia Brazílčania ešte od čias veľkého tímu na čele s Pelém. Takú fanúšikovia od svojho selecaa vždy čakajú.

Brazílčania sa ani na druhý pokus nevyrovnali s tlakom domáceho prostredia. Ako jediný tím planéty nechýbali ani raz v závere majstrovstiev sveta. Turnaj turnajov ako organizátori zvládli. Ale na ihrisku to boli najslabší Brazílčania v histórii…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #brazílska futbalová reprezentácia #MS vo futbale 2014