Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kolumbijský právnik žiada miliardu dolárov od FIFA

Kolumbijský právnik Aurélio Jiménez žiada súdnou cestou od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) jednu miliardu dolárov za morálnu ujmu spôsobenú neštandardnými výrokmi rozhodcov počas majstrovstiev sveta v Brazílii.

15.08.2014 09:15
Miguel Herrera Foto: ,
Portugalský rozhodca Pedro Proence varuje trénera Mexika Miguela Herreru.
debata

Sedemdesiatšty­riročného muža najviac rozčúlili nejasné rozhodnutia arbitra Carlosa Velasca Carballa vo štvrťfinále medzi Brazíliou a Kolumbiou. Spôsobili mu údajne srdcové problémy. Španiela za jeho výkon viacerí kritizovali, keďže nepotrestal viaceré nebezpečné zákroky vrátane tvrdého ataku Juana Zúňigu na Neymara.

„Cítil som sa veľmi zle, mal som problém so srdcom, jeho rytmus nebol pravidelný a moji príbuzní ma museli vziať na pohotovosť v nemocnici. Boli so mnou vnúčatá, ktoré plakali,“ tvrdí Jiménez a pokračuje: "Rozhodol som sa zažalovať v rámci kolumbijského právneho systému FIFA.

Na poslednom svetovom šampionáte v Brazílii bolo veľa kontroverzných výrokov rozhodcov, ktoré poškodili mnoho krajín, medzi nimi aj Kolumbiu. Arbitri zapríčinili veľké morálne škody a utrpenia v Čile, Uruguaji, Kolumbii, Anglicku, Mexiku či Kostarike. Opieram sa o svedectvá futbalových hviezd Pelého, Diega Maradonu, Davida Ospinu, Jamesa Rodrigueza a medzinárodných rozhodcov, ktorí posudzovali zábery zo zápasu Brazílie s Kolumbiou."

Jiménez chce v prípade víťazstva v súdnom procese venovať miliardu dolárov na podporu vládneho programu pre deti v Kolumbii. Informácie zverejnili weby BBC a goal.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2014