Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pán rozhodca, je toto finále? pýtal sa počas zápasu otrasený Kramer

Nemecký stredopoliar Christoph Kramer si po otrase mozgu, ktorý utrpel v nedeľňajšom víťaznom finále futbalových majstrovstiev sveta po zrážke s Argentínčanom Ezequielom Garayom, nebol istý, aký zápas sa hrá.

17.07.2014 14:22
Christoph Kramer Foto: ,
Nemec Christoph Kramer po tvrdom súboji s Argentínčanom Ezequiel Garayom.
debata

Taliansky arbiter Nicola Rizzoli prezradil, že sa ho futbalista pýtal, či sa skutočne hrá zápas o zlato.

Dvadsaťtriročný Kramer na poslednú chvíľu musel v základnej zostave vo finále nahradiť Samiho Khediru, ktorý sa zranil pri rozcvičke. Defenzívny stredopoliar však vydržal na ihrisku len pol hodiny. Po zápase prezradil, že si kvôli otrasu mozgu väčšinu finále nepamätá.

„Chvíľu po tej zrážke s Garayom za mnou Kramer prišiel a pýtal sa: ‚án rozhodca, je toto finále?‘ Myslel som si, že žartuje, ale on namiesto toho otázku zopakoval a hovoril: ‚Potrebujem vedieť, či je to naozaj finále‘,“ opísal Rizzoli rozhovor s futbalistom pre denník Gazzetta dello Sport.

Keď arbiter hráčovi potvrdil, že naozaj ide o zápas o zlato, Kramer mu poďakoval. „Odpovedal mi: ‚Ďakujem, je dôležité, že to viem.‘ Upozornil som potom (Bastiana) Schweinsteigera a Kramera vystriedali,“ povedal rozhodca, ktorý už riadil aj finále Európskej ligy a Ligy majstrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #Christoph Kramer