Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Scolari dostal padáka. Kto ho nahradí? Hovorí sa aj o Mourinhovi

Tréner Luiz Felipe Scolari skončil ako tréner brazílskych futbalistov. V noci to oznámila tamojšia futbalová konfederácia.

15.07.2014 06:20
Luiz Felipe Scolari Foto: ,
Luiz Felipe Scolari.
debata

O Scolariho odchode kvôli štvrtému miestu na domácich majstrovstvách sa začalo špekulovať najmä po debakli 1:7 s Nemeckom v semifinále.

„Scolari a jeho spolupracovníci si zaslúžia náš rešpekt a vďaku,“ vyhlásil predseda brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) José Maria Marin. Dodal, že poďakovanie mu patrí aj napriek tomu, že ním vedený futbalový tím nedokázal naplniť najvyšší cieľ Brazílie, teda vyhrať šampionát.

Šesťdesiatpäťročný Scolari je druhým najúspešnejším trénerom v histórii majstrovstiev sveta. Počas troch šampionátov vyhral 14 zápasov. Len Helmut Schön si v rokoch 1964 až 1978 pripísal s Nemeckom o dve výhry viac.

Brazílske médiá špekulujú, že Scolariho by mohol nahradiť Vanderlei Luxemburgo, ktorý už národný tím viedol dva roky po MS v roku 1998, bývalý tréner juniorských reprezentácií Alexandre Gallo či Muricy Ramalho. Špekulovalo sa aj súčasnom trénerovi Chelsea Josém Mourinhovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #José Mourinho #Luiz Felipe Scolari