Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diár: Počítač to (ne)vedel

Počítačoví frajeri to vedeli už týždeň pred majstrovstvami sveta. Titul získa štvrtý raz v histórii Nemecko.

14.07.2014 20:00
Nemecko, MS 2014 Foto: ,
Sami Khedira a Philipp Lahm bozkajú trofej.
debata

Rozdelili všetky tímy do skupín podľa reálneho vyžrebovania, nasimulovali všetkých 64 zápasov a z toho vzišiel víťaz turnaja. A aj pred štyrmi rokmi počítač určil správneho šampióna – Španielsko. Niekto môže namietať: načo toľko emócií, nervov, sĺz a radosti, keď už pred začiatkom bolo všetko jasné…?

Lenže aj počítač sa sekol. A nie raz. Holanďanov spojil s Brazíliou už v osemfinále a poslal ich po súboji s kanárikmi domov, súboj o tretie miesto vyhrali Španieli nad Portugalskom, hoci obaja sa balili už po skupinách, neúspešným finálovým súperom Nemcov bola Brazília…

A v neposlednom rade. Prihrať Nemcom ďalší titul, nebol až taký kumšt. To, že patria k horúcim kandidátom na zlato, si ľahko spočítal aj priemerný fanúšik.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Počítač sa pustil po falošnej stope už v skupine a preto mu viaceré dvojice nesedeli. Treba sa ho zastať. Kto mohol tušiť, že Holanďania hneď v úvode vyprášia obhajcov zo Španielska (5:1) alebo že súboj Nemecka a Brazílie sa skončí takým šialeným výsledkom (7:1)?

Futbal je nádherný, že v nijakom okamihu nie je jasné, čo sa na trávniku stane. Rodia sa neskutočné senzácie a outsideri školia veľmoci. Zlyhávajú najväčšie hviezdy a oslavujú aj tí, s ktorými nik nerátal. V tom bol aj brazílsky šampionát príťažlivý a neopakovateľný. To, skrátka, nenaprogramuješ. To je život.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #počítač #MS vo futbale 2014 #nemecká futbalová reprezentácia