Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemci titul vyhrali úplne zaslúžene, tvrdí Titus Buberník

Bývalý 23-násobný československý futbalový reprezentant Titus Buberník tvrdí, že futbalisti Nemecka si úplne zaslúžene vybojovali celkové prvenstvo na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii.

14.07.2014 15:24
Titus Buberník Foto: ,
Bývalý československý futbalový reprezentant Titus Buberník v záhrade svojho domu.
debata

„Nedeľňajšie finále šampionátu medzi Argentínou a Nemeckom ponúklo priaznivcom futbalu vyrovnaný duel. Nemci rozhodli až v predĺžení, lebo sa naň lepšie takticky pripravili – a mali viac šťastia,“ povedal na margo vyvrcholenia MS 2014 v Brazílii 80-ročný rodák z Pustých Úľan (nar. 12. októbra 1933), ktorý bol na dvoch svetových šampionátoch – v roku 1958 vo Švédsku a v Čile 1962.

Podľa člena kádra vicemajstrov sveta z MS 1962 zastihol v nedeľu skončený šampionát v Brazílii zverencov Joachima Löwa vo výbornej športovej forme, čo potvrdili Nemci ziskom štvrtého titulu v histórii.

„Väčšinou to tak býva, keď sa na ihrisku stretnú rovnocenné mužstvá. Jedno z nich musí mať okrem športovej formy a dobre určenej taktiky aj trochu športového šťastia,“ skonštatoval Buberník, ktorý okrem spomenutého striebra z Čile má doma vo vitríne aj bronz z premiérových ME 1960. Podľa dlhoročného hráča ČH Bratislava a Interu Bratislava trvalo Nemecku veľmi dlho, kým k primátu z MS 1990 v Taliansku pridali ďalší triumf na tomto svetovom fóre.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

„Keďže Nemci na tento triumf čakali 24 rokov, predpokladám, že víťazný zápas z brazílskej Maracany bude v nich ešte veľmi dlho rezonovať,“ zdôraznil obranca či stredopoliar, ktorý v československej reprezentácii debutoval práve na MS 1958 vo Švédsku v súboji so Severným Írskom.

„Titul je v správnych rukách a Nemci si ho zaslúžia. Finále i celý záverečný turnaj ich zastihol vo veľmi dobrej forme. Samozrejme, že súčasný futbal je v porovnaní s futbalom, ktorí sme pred viac ako polstoročím hrali my, oveľa rýchlejší, dynamickejší, ale aj agresívnejší, bojovnejší a tvrdší. A práve v týchto ukazovateľoch boli Nemci veľmi dobrí. Ich futbal sa v Brazílii musel páčiť, lebo hráči dnes už štvornásobného majstra sveta išli v zápasoch na doraz. Pre nich nebola žiadna lopta stratená, veľmi dobre kombinovali, mali medzi sebou pohotových strelcov, aj z minima dokázali vyťažiť maximum,“ doplnil povestný hlavičkár a dirigent legendárnej ČH Bratislava, v drese ktorej sa v roku 1958/1959 tešil z jediného majstrovského titulu v bývalej spoločnej česko-slovenskej ligovej súťaži.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2014 #argentínska futbalová reprezentácia #nemecká futbalová reprezentácia