Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zakrvavený Schweinsteiger sa dočkal splnenia sna

Nemecký futbalový reprezentant Bastian Schweinsteiger sa stal v nedeľňajšom víťaznom finálovom dueli proti Argentíne (1:0 po predĺžení) na XX. majstrovstvách sveta často terčom nevyberavých zákrokov od juhoamerického súpera, dokonca sa na jeho tvári objavila aj krv.

14.07.2014 13:30
Bastian Schweinsteiger Foto: ,
Bastian Schweinsteiger.
debata

Onedlho 30-ročného stredopoliara (nar. 1. augusta 1984) dva razy ošetrovali mimo ihriska, vždy sa však vrátil na trávnik a bol oporou „Nationalelf“. Všetku bolesť hráča prekryl slastný pocit z celkového triumfu Nemecka, štvrtého v histórii pre túto krajinu. Skúsený záložník sa dočkal vytúženého úspechu po desiatich rokoch v najcennejšom drese, navyše na slávnom štadióne Maracana v Riu de Janeiro.

„Je to neuveriteľný pocit, som nesmierne šťastný. Splnil sa mi sen. Ďakujem Nemecku za podporu,“ uviedol Schweinsteiger a pokračoval: „Cítili sme obrovskú vzpruhu, celá krajina bola za nami. V zápasoch som sledoval, že aj tí chalani, čo nenastúpili, prežívali stretnutia z lavičky naplno, s napätím a ‚žili‘ s duelom. Aj ich energia z pozície náhradníkov nám dodávala neuveriteľnú silu. Jednoducho povedané – mali sme ten správny kolektív, ktorý držal za jeden povraz.“

Tréner nemeckej reprezentácie Joachim Löw zobral „Bastiho“ na svetový šampionát napriek tomu, že počas sezóny 2013/2014 doslova bojoval so zraneniami. Schweinsteigera trápil členok, podrobil sa aj operácii, neskôr sa pridružili aj zdravotné problémy s kolenom. „Jogi“ Löw mu však dôveroval – a ostrieľaný hráč, ktorý má na konte v súčasnosti 108 odohraných zápasov za Nemecko a 23 gólov, nesklamal kouča národného mužstva. „Všetci moji zverenci podali na šampionáte v Brazílii fantastické a obdivuhodné výkony. Bastian i Philipp (Lahm, pozn.), ktorí patria do staršej generácie, odviedli vynikajúcu prácu, tým chcem osobitne poďakovať,“ skonštatoval Löw.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS vo futbale 2014 #Bastian Schweinsteiger