Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mintál verí, že Nationalelf dosiahnu až na samotný vrchol šampionátu

Dvojnásobný najlepší futbalista Slovenska (2004, 2005) Marek Mintál na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii verí reprezentácii Nemecka, že dosiahne až na vrchol.

08.07.2014 14:12
Nemecko, fanúšikovia Foto: ,
Priaznivci Nemecka.
debata

Dôvodom nie je len skutočnosť, že v tejto krajine po dlhoročnom hráčskom pôsobení aj žije, keďže v súčasnosti pôsobí ako asistent nového trénera Valériena Ismaëla v druholigovom klube 1. FC Norimberg.

„Podľa mňa je Nemecko horúcim kandidátom na majstra sveta. Ide o mužstvo, ktoré má obrovskú kvalitu, hráčske individuality, na takýchto turnajoch sa dokáže perfektne a neskutočne skoncentrovať. Nemecko disponuje ako mužstvo obrovskou silou. Každý jeden futbalista z kádra hrá vo fantastickom klube, dokazujú to aj na tomto šampionáte v Brazílii. V piatkovom štvrťfinále Nemci zdolali Francúzov. Keď takto pôjdu ďalej, titul šampióna ich neminie,“ uviedol Marek Mintál pri návšteve na Slovensku, počas ktorej prevzal na slávnosti v Bratislave ocenenie za najlepšieho futbalistu dvadsaťročia v rámci najvyššej slovenskej súťaže.

Na zverencov trénera Joachima Löwa čakajú ešte dve prekážky na ceste za vysnívaným štvrtým primátom na MS (dosiaľ uspelo Nemecko v rokoch 1954, 1974 a 1990, pozn.): v utorňajšom semifinále nastúpia v Belo Horizonte proti domácej Brazílii a v prípade úspechu čaká na „Nationalelf“ nedeľňajší finálový duel na štadióne Maracana proti úspešnejšiemu zo stredajšieho druhého semifinále Holandsko – Argentína.

„Futbalisti Brazílie sú skvelí, možno to vidieť v každom jednom zápase. Ja si však myslím, že Nemci vyjdú víťazne v ich vzájomnom meraní síl,“ doplnil svoj tip na semifinálového víťaza Marek Mintál.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2014 vo futbale #Marek Mintál