Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brazília bez Neymara. Löw to nepovažuje za výhodu

Brazílčanom chýba posledný krôčik k tomu, aby si zahrali na domácom šampionáte o šiesty titul majstrov sveta.

08.07.2014 07:24
Brazília, fanúšikovia Foto: ,
Nadšení brazílski fanúšikovia.
debata

Čaká to od nich celý národ, ale v ceste im stojí nielen najsilnejší súper doteraz Nemecko, ale aj nepriazeň osudu. V posledných minútach štvrťfinálového súboja s Kolumbiou stratili pol mužstva – za ňu považujú mnohí Neymara.

„Aj takáto situácia patrí k futbalu,“ vyjadril sa v TV Globo legendárny hráč a neskôr tréner Mario Lobo Zagalo (prezývka Lobo znamená Vlk). „Nik nechcel, aby sa niečo podobné stalo, ale s touto situáciou sa musí teraz tím vyrovnať. Neymar bude stále s ním, akoby bol aj na ihrisku.“

Zagalo dodal, že podobnú situáciu už zažil. „Na MS 1962 v Čile sa nám zranil nepostrádateľný Pelé. Mysleli sme, že je koniec. Nahradil ho Amarildo a získali sme titul,“ vlieva optimizmus do brazílskych žíl Zagalo.

Nemecký tréner Joachim Löw nepokladá Neymarovu absenciu za výhodu, skôr naopak. „Bol by som radšej, keby Neymar hral. Brazílčania sa teraz zmobilizujú a budú bojovať aj za neho. To nám ešte viac sťaží zápas,“ vyhlásil kouč nemeckého výberu.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Má k dispozícii kompletný tím, ale súperovi okrem Neymara, ktorý v tomto turnaji strelil štyri góly, bude chýbať po druhej žltej karte aj kapitán Thiago Silva. V predchádzajúcom súboji s Kolumbiou otvoril skóre.

Bude to súboj skutočných futbalových gigantov, veď obaja spolu vlastnia osem titulov majstra sveta z doterajších devätnástich a sú aj najväčším kandidátmi na zisk cennej trofeje na tomto šampionáte.

Neymara by mal v zostave nahradiť stredopoliar Willian, ktorý hráva v Chelsea a hoci je starší ako zranená opora, má podstatne menej skúseností z reprezentačného dresu. Navyše nie je typom ofenzívneho hráča ako Neymar. V jedenástkovej dráme s Čile (osemfinále) netrafil bránku…

Súperi sa na majstrovstvách sveta stretli doteraz jediný raz – v roku 2002 vo finále – a úspešnejší boli Juhoameričania (2:0). Odvtedy sú prvý raz v semifinále MS, kým Nemci si zahrajú v tejto fáze turnaja štvrtý raz za sebou. Po finálovej prehre 2002 v ďalších ôsmich stretnutiach s Juhoameričanmi neprehrali ani raz.

Löw verí, že toto všetko v utorok preváži misky váh na stranu jeho zverencov. „Máme mužstvo, ktoré je už dlhšie spolu, vždy doteraz bolo jeho konečnou semifinále. Teraz je čas urobiť krok dopredu,“ zdôraznil nemecký kouč.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Brazília #MS 2014 vo futbale