Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi sa sťažujú: Nášho brankára oslepili lasery

Laserové lúče smerujúce do tváre brankára Igora Akinfejeva môžu podľa ruskej výpravy na futbalových majstrovstvách sveta za to, že gólman chyboval pri rozhodujúcej akcii zápasu s Alžírskom.

27.06.2014 09:02
Igor Akinfejev Foto: ,
Igor Akinfejev.
debata (1)

Inkasovaný gól znamenal remízu 1:1 a postup afrického celku na úkor Rusov.

K situácii došlo v 60. minúte, keď Alžírsko zahrávalo priamy kop. Pár okamihov pred rozohrávkou bolo v záberoch televízie vidieť, že Akinfejeva skutočne rozptyľujú laserové lúče smerujúce z publika, na čo sa snažil upozorniť rozhodcu, avšak márne. Vzápätí prišiel center, ktorý gólman zle odhadol, a Islam Slimani vyrovnal na konečných 1:1.

„Náš brankár bol ovplyvnený laserom 10 sekúnd pred gólom. Bol oslepený. Sú na to dôkazy v podobe fotiek a záberov kamier,“ povedal tréner Rusov Fabio Capello s tým, že priamy kop sa vôbec zahrávať nemal, pretože faulu predchádzal neodpískaný faul na ruského hráča. Rovnako si sťažoval aj na neodpískanú penaltu. „Ale nehľadám výhovorky, viem prijať prehru. Len si sťažujem na to, ako tu s nami rozhodcovia zaobchádzali,“ do­dal.

Skoré vypadnutie Ruska zvýšilo obavy, ako si zborná povedie o štyri roky, kedy bude majstrovstvá sveta organizovať. Capello sa aj preto rozhodol do Brazílie vziať mladý tím, ktorý mal nabrať skúsenosti a o štyri roky ich zužitkovať. Herne však Rusi nepresvedčili. Podľa Capella môže byť dôvodom aj to, že všetci hráči pôsobia v Rusku a nedarí sa im preniknúť do silnejších európskych líg. „Pôsobenie v zahraničí by všetkým pomohlo k tomu, aby sa zlepšili a dospeli. Keď neustále hráte jednu súťaž proti rovnakým súperom, ťažko sa zlepšujete,“ myslí si skúsený taliansky kouč.

Capello patril spolu s trénerom Angličanov Royom Hodgson a Talianom Cesarem Prandellim k najlepšie plateným trénerom na šampionáte, všetci traja však idú domov už po základných skupinách. Teraz je otázkou, či Capello pri tíme napriek neúspechu zostane, aj keď má zmluvu až do roku 2018.

„Na to sa musíte spýtať vedenia ruského futbalu. Ja myslím, že zatiaľ odvádzam dobrú prácu. Ak ma budú chcieť, pokojne zostanem až do budúceho šampionátu,“ vyhlásil šesťdesiatosemročný Capello.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #MS vo futbale 2014 #Igor Akinfejev