Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Suáreza bránia spoluhráči aj tlač v Uruguaji. Mäsiarom je vraj Chiellini

Zatiaľ čo pre väčšinu sveta je Luis Suárez po uhryznutí Giorgia Chielliniho na majstrovstvách sveta naničhodníkom, doma v Uruguaji sa dvadsaťsedemročného futbalistu zastali.

25.06.2014 14:25
Luis Suárez Foto: ,
Luis Suárez hrýzol na trávniku už tretíkrát. V reprezentačnom drese to bola jeho premiéra.
debata (1)

Napríklad denník La República ostro zaútočil na talianskeho reprezentanta. Označil ho za mäsiara a jedného z najhorších obrancov na svete.

„Udrie všetko, čo sa hýbe. Nikto z našich hráčov sa nesťažoval na kopance a údery lakťom, ktoré od neho dostali,“ napísali noviny po zápase, ktorý Uruguaj vyhral 1:0 a na úkor súpera postúpil na šampionáte v Brazílii do osemfinále.

Denník nešetril ani Claudia Marchisia, ktorý dostal po zákroku na Arevala Riosa červenú kartu. „Jeho zákrok na Egidia bol na kriminál. Za to by ho mali poslať na policajnú stanicu, nielen vykázať z ihriska,“ uviedlo periodikum La República.

Naopak Suáreza v zápase nepotrestali, hoci Chiellini rozhodcovi ukazoval odtlačok útočníkových zubov na ramene. A gesto talianskeho reprezentanta odsúdil uruguajský kapitán Diego Lugano. „Tú jazvu mal už predtým. Z môjho pohľadu ako obrancu sa vlastne nič nestalo. V pokutovom území sa stávajú aj horšie veci. Nemal by toľko hovoriť. On tiež nepatrí práve k slávnym kapitolám talianskeho futbalu. Samozrejme, je to dobrý hráč, ale neustále len plače, zdržiava, domáha sa faulov a sťažuje sa na súperov u rozhodcu. Po ľudskej stránke je to jedno veľké sklamanie,“ uviedol.

Všetko o futbalových majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii:
Správy, rozhovory, reportáže, výsledky, tabuľky, štatistiky či fotogalérie

Suárezovi napriek nakoniec hrozí trest, pretože súpera pohrýzol už tretíkrát. V minulosti sa zahryzol do Otmana Bakkala z PSV Eindhoven a Branislava Ivanoviča z Chelsea. Prvýkrát si nezahral sedem a druhýkrát desať zápasov.

Napriek temnej minulosti však Suárez našiel pochopenie aj u trénera Óscara Tabáreza, ktorý dokonca vyhlásil, že ide iba o sprisahanie britských novinárov. Za toto vyhlásenie na tlačovej konferencii kouč dokonca zožal potlesk jedného z uruguajských žurnalistov.

Ako Luis Suárez pohrýzol súpera Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Odtlačky zubov po Luisovi Suárezovi z blízka.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Suaréz #MS 2014 vo futbale #Giorgio Chiellini